Afbeelding
(Foto: Faralda Houthuijsen)

Verborgen kunstenaar aan het woord

Jawek Kwakman

HOORN - Jawek Kwakman (verbonden aan Stichting Kunst in de Kas) schittert in 't boek 'Verborgen kunstenaars beleven de gouden eeuw' met zijn kunstwerk 'Guts and Glory', een 3D-werk met vanitasschilderkunst als inspiratie.

"De gouden eeuw is helemaal niet zo goud. Hij is het moet bloed doordrenkte fundament van onze huidige maatschappij. De kunst uit die tijd weerspiegelt de saus van de ijdelheid, waarmee alles werd overgoten ter meerdere eer en glorie van de welgestelden."

"Ik hanteer digitale media als mijn gereedschap. 3D-software is mijn canvas. Ik ontwerp animaties en driedimensionale werelden geïnspireerd door vanitas, een stroming in de kunst die de ijdelheid, tijdelijkheid en zinloosheid van het aardse in beeld brengt."

"In mijn 'Guts and Glory' poog ik het gewone een bijzondere betekenis te geven, het alledaagse een niet alledaags aanzien te bezorgen en het heden te relativeren door het verleden te tonen. In het tragische besef van de onbereikbaarheid van dit streven, noem ik dit 'radicale romantiek'."

Informatie:

www.kunstindekas.nl