Friso de Zeeuw schreef een boek over het leven in de DDR en de val van de Muur.
Friso de Zeeuw schreef een boek over het leven in de DDR en de val van de Muur. (Foto: aangeleverd)

Friso de Zeeuw geeft lezing over DDR in Museum van de 20e Eeuw

HOORN - Friso de Zeeuw geeft zondag 15 maart in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn een lezing 'met lichtbeelden' over de DDR. De succesvolle expositie over het leven in voormalig Oost-Duitsland is dan nog twee weken in het Hoornse museum te zien. Friso is verzamelaar van DDR-items, heeft zijn eigen DDR-museum en heeft het boek De tastbare DDR geschreven.

Voor de DDR-lezing op 15 maart (aanvang 11.00 uur) kunnen belangstellenden zich aanmelden via info@museumhoorn.nl. Zij betalen de entree voor het museum. Uiteraard is er gelegenheid vragen te stellen over het leven in Oost-Duitsland. Na de lezing signeert Friso desgewenst zijn boek. Liefhebbers kunnen originele DDR-items kopen en de tentoonstelling bekijken.

Alweer dertig jaar geleden viel de Berlijnse Muur. En dit jaar werden Oost- en West-Duitsland dertig jaar geleden herenigd. Over dit belangrijke onderdeel van de recente historie toont het Museum van de 20e Eeuw nog tot en met 29 maart de tentoonstelling De tastbare DDR. Op een nagebouwde betonnen muur wordt verteld over de komst en de val van de muur. Honderden (gebruiks)voorwerpen uit de DDR vertellen over het leven in voormalig Oost-Duitsland.

De tastbare DDR

In een mooie samenwerking brengen het DDR-museum in Monnickendam (tijdelijk gesloten) en het Museum van de 20e Eeuw een boek uit over het leven in de DDR en de val van de Muur. Deze eigen uitgave is exclusief in de MuseumShop (www.museumhoorn.com/ddr) en in de winkel van het Museum van de 20e Eeuw te koop voor 14,95 euro.

Meer informatie

www.museumhoorn.nl.