Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

'Nu kan iedereen van de muizen genieten'

Vervolg van de voorpagina.

Rina: "Dankzij mijn man en aannemingsbedrijf Dozy waar hij werkt, zijn de muizen verhuisd van de dagbesteding naar de bibliotheek. Hij heeft het huis gemaakt en de glazen deur gemonteerd. Mijn kleindochter Senna heeft 'zoek de groene appeltjes op elke etage' bedacht."

Geslaagd

"De bibliotheek heeft het compleet gemaakt met verlichting, afdrukken van muizenpootjes op de vloer, muizenholletjes en een rode kater. Door de corona-maatregelen vond de opening met weinig mensen plaats. Het liefst had ik iedereen erbij gehad. Maar desondanks was het toch geslaagd en goed verzorgd door de bibliotheek. We kijken er leuk op terug."

Ogen tekort

Twee jaar lang werd er gewerkt aan de muizenwoning. Met vakmanschap, humor en veel oog voor detail. De medewerkers van School 7 zijn blij en vereerd met dit prachtige cadeau. Zo zeggen zij: "Het is echt een aanwinst voor de bibliotheek. Als je boven aan de trap staat kun je in de gang op de eerste verdieping de muizenpootjes volgen. Vanaf het moment dat de muizenwoning geopend is, staan er kinderen (en grote mensen) voor te kijken. Bezoekers hebben ogen tekort om alles in zich op te nemen. Met deze muizenwoning heeft School 7 er een juweeltje bij gekregen. Nu kan iedereen genieten van de muizen. Er is genoeg te zien. Voor jong en oud!"

De muizen van School 7 zijn tijdens de openingsuren te bewonderen. Voor de actuele openingstijden wordt verwezen naar de website www.kopgroepbibliotheken.nl