De leden van Men@Work zijn entertainers in hart en nieren.
De leden van Men@Work zijn entertainers in hart en nieren. (Foto: aangeleverd)

'De gezelligheid spat eraf tijdens optredens voor ons publiek'

REGIO - "De leden van vocalgroup Men@work missen héél erg de wekelijkse repetities op de zaterdagmorgen in Spierdijk én de optredens in de regio", laat Piet Kraakman, één van de twaalf West-Friese mannen waaruit de groep bestaat,weten. "Bij optredens krijgen we altijd te horen dat het plezier er vanaf spat en ook bij de repetities wordt veel gezongen én gelachen."

Hopelijk snel weer op de bühne voor fans

Veel muzikanten, bands en koren hebben te maken met de coronamaatregelen van het kabinet. Logisch dat ze niet meer mogen optreden, uiteraard om niemand te besmetten of besmet worden, maar iets wat zij vanuit hun hart met alle liefde doen, zingen en muziek maken, is een ware straf om gezamenlijk niet te doen.

Leden

Men@Work bestaat uit dirigent Frank Hoebe en twaalf meerstemmige zangers, te weten: bassen Wim Ruarus, Jan Bakker en Sander Anink, baritons Peter Feld, Fred van de Vijfeijke en Hans Kooter, 1e tenoren Piet Kraakman, Ko Veken en Marco Horselenberg en 2e tenoren Ronald Overboom, Bert Poel en Peter van Diepen.

Entertainment

Piet vervolgt: "De gezelligheid met elkaar, maar ook er met elkaar echt iets móóis van te maken, tja, dat ligt helaas al een tijdje stil. We repeteren niet online. Frank heeft ons enkele weken geleden een mooie zes-stemmige a capella bewerking toegestuurd van Joe Jackson’s Is she really going out with him? en daar gaan we mee aan de slag en hebben we erg veel zin in! We houden ervan om het publiek te entertainen en dat kan heel goed met dit nummer. Hopelijk kunnen we, als de maatregelen versoepeld worden, weer optreden, zingen en genieten."

Publiek

Het publiek is erg belangrijk voor Men@Work. Vooral de interactie met de bezoekers. "Een optreden voor publiek voor mij de kers op de taart", zegt Piet. Ik ga er altijd helemaal voor en ik geniet er erg van als ik zie dat we het publiek een leuke avond (of middag) bezorgen. En dan zo’n staande ovatie na afloop, da’s zo’n heerlijk gevoel !"

Pianokamer

De repetities van de vocalgroup gingen in de maanden maart, april en mei niet door. "Maar vanaf 1 juni gaan we weer live aan de slag in de Pianokamer van dirigent Frank Hoebe in Spierdijk. De arrangementen die wij zingen zijn grotendeels van de hand van Frank en staan garant voor originaliteit en mooie harmonieën. Om die goed neer te zetten voor ons publiek, repeteren we binnenkort weer. Niet in de kleine ruimte, maar nu in de grote zaal, zodat we op 1,5 meter afstand van elkaar zingen, óf als het goed weer is misschien wel in de tuin van Frank en Sonja.”

Goed doorgekomen

De leden spreken van geluk in deze tijd waar het coronavirus om zich heen grijpt. "We zijn gelukkig tot nu toe qua gezondheid goed door de coronaperiode heen gekomen en we willen graag vóór de zomervakantieperiode nog samen zingen en genieten. De geplande optredens voor het vroege najaar samen met het dameskoor Donna Capella uit Alkmaar verplaatsen we naar volgend jaar. Natuurlijk vinden we dat jammer, maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Het eerstvolgende concert dat we hopelijk geven is ons jaarlijks kerstconcert op vrijdag 18 december. Dat wordt gegeven in de Pianokamer. Laten we hopen dat er dan meer mogelijk is, met oog op ons publiek."

Meer weten van de vocalgroup, kijk op www.vocalgroupmenatwork.nl. Houd de agenda goed in de gaten. Men@Work betreedt, zodra het kan, weer het podium.

Men@Work popelt om weer te zingen voor publiek. (Piet Kraakman linksonder.)