Mantelzorgers, vrijwilligers, mensen werkzaam in de zorg, die minder daadkrachtig zijn of in bezit van een Samen Pas in de gemeente Opmeer, hebben recht op een gunvakantie.
Mantelzorgers, vrijwilligers, mensen werkzaam in de zorg, die minder daadkrachtig zijn of in bezit van een Samen Pas in de gemeente Opmeer, hebben recht op een gunvakantie. (Foto: archief Rodi Medial)

Gunvakantie voor Opmeerders

REGIO - Het bestuur van Stichting Jeugd en Jongeren Opmeer (SJJO) organiseert diverse projecten en activiteiten in de gemeente Opmeer. Gedurende de afgelopen vijf zomers, kregen de bestuursleden tijdens deze evenementen steeds vaker de vraag van gezinnen in onder meer financiële nood of zij echt een keertje als gezin op vakantie konden.

"En dat kan SJJO nu bieden", zegt Wiebo Beenen. "Wij kunnen gezinnen die minder daadkrachtig zijn, maar ook vrijwilligers, mantelzorgers of mensen die in de zorg werken, een fijne vakantie aanbieden, juist met rust of een gezinscamping met een leuk zwembad. Daarvoor hebben we twee prachtige caravans met alles erop en eraan voor maximaal vier personen. Wij hopen zo dat we een aantal mensen een prachtige zomer kunnen aanbieden. Ze verdienen het."

Aanmelden voor een gunvakantie

Wie denkt recht te hebben op een gunvakantie kan een e-mail te sturen naar info@gunvakantie.nl of gebruik het invulformulier op www.gunvakantie.nl. Waar ook meer informatie staat over de aanbiedingen en de algemene voorwaarden. De organisatie toetst wie er in aanmerking komt voor een gunvakantie.

Keuze

SJJO heeft afspraken met een viertal campings.

De vakantieperiode bestaat uit 19 juni tot en met 3 juli, en 14 tot en met 28 september op Camping De Gouw in Hoogwoud.

Ook kan de keuze vallen op Camping De Moesberg in Nijensleek, Drenthe, van 14 augustus tot en met 4 september.

Of geniet van de mooie natuur bij Camping ’t Hop in Wijckel, Friesland van 6 juli tot en met 10 augustus.

Er even tussenuit

Gewoon even er lekker tussenuit. Genieten van rust en ruimte.

De weekenden duren van vrijdag 15.00 uur tot en met maandag 11.00 uur.

De midweek duurt van maandag 15.00 tot vrijdag 11.00 uur.

Eigen bijdrage

Een bijdrage aan de kosten is noodzakelijk. De vierpersoonscaravan met voortent kan van vrijdag tot en met maandag gehuurd worden voor slechts 35 euro en van maandag tot en met vrijdag voor slechts 55 euro. Een zeer betaalbaar uitje voor een heel gezin.

Vervoer

Wie problemen met vervoer heeft, dat kan SJJO oplossen. "We zijn in het bezit van een achtpersoonsbus, dus als vervoer een probleem is, kunnen wij u naar en van de camping vervoeren. Als kosten vragen wij 0,25 euro per gereden kilometer", laat Wiebo weten. "Dat is dan weer mooi opgelost."


Vragen? Bel 0226-355095 of 06-25532996, stuur een e-mail naar info@gunvakantie.nl of neem een kijkje op www.gunvakantie.nl.