'Tuinfeest' van Marius van Dokkum.
'Tuinfeest' van Marius van Dokkum. (Foto: Art Revisited)

Expositie kunstschilder Marius van Dokkum

ANDIJK - Expositieruimte De Mantel in Andijk start deze maand een unieke expositie met het bijzondere werk van kunstschilder Marius van Dokkum. Voor de echte liefhebbers van zijn vaak humorvolle werken een prachtige gelegenheid om de somberheid van corona even te vergeten en te genieten van zijn bijzondere werk.

'Expositie met veel uniek werk'

De zus van de schilder, Annet Mantel-van Dokkum: " De belangstelling voor de werken van mijn broer is enorm. Niet alleen zijn museum in Harderwijk telt grote aantallen bezoekers, maar ook in Andijk ontvangen we elk jaar duizenden belangstellenden voor de lezingen. Door de coronacrisis zijn de lezingen uitgesteld naar september. Daarom starten we in deze zomermaanden weer een expositie met veel uniek werk!" Er zijn meer dan honderd schilderijen te bewonderen. De meeste mensen kennen Marius van Dokkum als kunstschilder en tekenaar, maar nieuw is zijn bijzondere talent van het boetseren. Bezoekers kunnen daarom ook genieten van de keramische werken op de tentoonstelling.

Aanmelden

Door de huidige maatregelen moet iedereen zich wel van tevoren even aanmelden. Dat kan via de website: www.expositieruimtedemantel.nl.


Het adres is Hornpad 19 in Andijk. Telefoon: 0228-591425. Openingstijden: woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 15.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur.


De expositie is te zien van 17 juni tot en met 5 september 2020.


Entree: vier euro p.p. (inclusief koffie/thee). Kinderen tot en met twaalf jaar gratis.