Ingezonden brief Poppodium

De publicaties over hockeyvereniging BHC Overbos en het Poppodium suggereren ten onrechte dat het Poppodium is verkocht en gaat sluiten. Het Poppodium is helemaal niet verkocht en gaat niet sluiten. Helaas heeft de berichtgeving wel reeds geleid tot de eerste afmeldingen voor het Poppodium.

Poppodium is helemaal niet verkocht en gaat niet sluiten!

Ook hebben wij al velen moeten uitleggen dat het Poppodium gewoon doorgaat. Dit is voor ons ondernemers opnieuw een schadepost die voortvloeit uit de wijze waarop de Gemeente Beverwijk de ontwikkeling van het Landgoed Adrichem aanpakt. Wij hebben, sinds de beoogde locatie van het clubhuis bekend werd, al diverse malen bezwaar ingediend tegen de plannen echter deze zijn allemaal terzijde geschoven.

Liever geen strijd aan gaan met de gemeente maar er rest ons geen andere optie

De hele gang van zaken heeft ons duidelijk gemaakt dat wij hierover geen strijd zouden moeten willen voeren waardoor wij ons min of meer gedwongen hebben gevoeld de uitkoopmogelijkheid aan te bieden. De hockeyvereniging kan of wil, ondanks de bijzondere financiƫle ondersteuning van de gemeente Beverwijk, niet kopen en wij willen geen clubhuis voor onze deur. Blijkbaar bepaalt in Beverwijk uiteindelijk de hockeyvereniging het bedrag waarvoor de ondernemers uitgekocht kunnen worden bij een dergelijk project.

Landgoed Adrichem

Bij de aanpak van het project Landgoed Adrichem verbaast niets ons meer. De locatie van het Poppodium biedt al jaren voldoende perspectief voor een horecagelegenheid. De huidige uitbaters blijven ook het liefst zitten.

Wij willen nog steeds liever geen strijd aan gaan met de gemeente maar er rest ons geen andere optie. Het recent aangenomen raadsbesluit, om de parkeerplaats voor ons pand aan te wijzen als nieuwe locatie voor een clubhuis, was in al deze jaren de eerste bezwaarmogelijkheid. Wij hebben hiertegen dan ook bezwaar ingediend.

Wij willen het liever niet maar wij zien met vertrouwen de rechtsgang tegemoet

Gezien de opstelling van de gemeente Beverwijk en de (on)mogelijkheden van hockeyvereniging BHC Overbos vrezen wij dat dit de eerste is van velen. Wij willen het liever niet maar wij zien met vertrouwen de rechtsgang tegemoet. Het goede nieuws is dat er weer voorzichtig gefeest kan worden in het Poppodium en dat deze gewoon open blijft. Wees welkom!


Ondernemers locatie Poppodium


Noot redactie:

Het artikel is gebaseerd op de informatie die op de website van BHC Overbos staat.