Met de nieuwste airco-apparatuur kan Peter ook de jongste generatie airco's, met minder vervuilende voeistof, controleren.
Met de nieuwste airco-apparatuur kan Peter ook de jongste generatie airco's, met minder vervuilende voeistof, controleren. (Foto: Bet Westendorp)

Vertrouwd een occasion kopen bij Autoservice Peter Verkaik

HEEMSKERK – Peter Verkaik van Autoservice Peter Verkaik, aan Timmerwerf 91 begon ruim vier jaar terug voor zichzelf en heeft daar geen seconde spijt van. Ondanks de corona malaise weten de klanten de autoservice prima te vinden.

“Ja ik mag wel zeggen dat het behoorlijk druk is. De meeste klanten wonen in Heemskerk of nabije omgeving. De mensen weten dat ik volledig transparant ben, een eerlijk advies geef en scherpe prijzen hanteer en dat levert zijn vruchten af.”

Zelfstandig

Aan uitbreiding van het garagebedrijf denkt de ondernemer niet. “Ik werk volkomen zelfstandig en dat was ook precies de bedoeling.” Peter heeft jarenlang ervaring als automonteur in vaste dienst, is in het bezit van tal van vakdiploma’s en is eveneens (gediplomeerd) aircospecialist.

Naast personenwagens is ook het groeiende leger van camper-eigenaren welkom aan de Timmerwerf evenals ZZP'ers of firma’s met wat kleinere bedrijfswagens. Autoservice Peter Verkaik beschikt over de juiste informatie om een auto volgens importeurspecificaties reguliere service te verlenen. Alle merken auto’s zijn welkom bij het bedrijf. Daarnaast kunnen de klanten ook terecht voor een APK keuring, schadetaxatie en schadereparaties.

Occasions

Peter ervaart dat ook bij hem de verkoop van occasions in de lift zit. Het is voor de garagehouder geen hoofdzaak, maar wanneer een klant zoekende is naar een betrouwbare tweedehands kan het bij Verkaik bijna niet fout gaan. Peter over dat onderwerp: “Ik koop nooit een auto die via een garagebedrijf wordt aangeboden. Er staan hele partijen te koop, vaak leasewagens. Daar wordt toch meestal anders mee gereden dan iemand die particulier een auto rijdt. Ik koop altijd een auto van een particulier en dan ook iemand die in de buurt woont. Ik moet ook alle onderhoudspapieren hebben, zodat ik de historie kan nagaan. En uiteraard kijk ik in mijn garage de auto compleet na voordat ik tot koop overga. Met de bijbehorende garantie loopt de nieuwe bezitter geen risico. “En vergeet niet, er is maar één aanspreekpunt en dat ben ik.” Zoals eerder opgemerkt, wil Peter dat ook in de toekomst zou houden.