Afbeelding

Geachte redactie,

Misschien dat ik op een vreemde manier in huis val, maar dit moet mij van het hart. In deze spannende tijd met corona wordt ons aangeraden zoveel mogelijk respect voor elkaar te hebben en rekening te houden met elkaar. Discussies zijn er volop, is het niet over corona, dan wel over het milieu of ter voorkoming van overlast het beperken van het afsteken van vuurwerk.

Vanaf begin oktober wordt er door jeugd vuurwerk afgestoken

Over dit laatste onderwerp het volgende. Ik woon in Beverwijk, in de bijna berucht zijnde Pilotenbuurt en ben een eigenaar van een hond. Regelmatig moet de hond uitgelaten worden.

Groenstroken

Dat doen we in een van de mooie parken of groenstroken in de buurt. Wat schetst onze verbazing: vanaf begin oktober wordt er op diverse tijden, vooral door jeugd nu alweer vuurwerk afgestoken. Dat in ieder geval onze hond daarvan zenuwachtig wordt is voor mij logisch. Ze is het geknal niet gewend en daar kennelijk ook geen voorstander van.

Weer raak

Afgelopen zaterdag, 24 oktober in de middag was het weer raak. Een groepje jongeren was buiten en hadden kennelijk niets anders te doen dan overlast te veroorzaken met het vuurwerk. Door mijn vrouw werden ze hierop aangesproken en op het feit van overlast gewezen.

De reactie daarop werd niet als positief ontvangen. De ouders bemoeiden zich hiermee en vonden het niet meer dan normaal dat kinderen van deze leeftijd buiten met vuurwerk speelden, ook al was daar geen volwassene bij. De oudste was naar schatting tussen de 12 en 14 jaar en de andere twee duidelijk jonger.

De ouders vonden het vreemd dat de kinderen hierop aangesproken werden. Wat ons nog meer verbaasde was het feit dat het vuurwerk door deze kinderen was gekocht bij de BIG BAZAR op de Wijkerbaan te Beverwijk. Wettelijk gezien schijnt de verkoop van dit soort vuurwerk vrij te zijn en nu al te mogen. Ik kan begrijpen dat een middenstander geld wil verdienen, maar dat dit op deze wijze moet zonder rekening te houden met de overlast en andere gevolgen gaat mij te ver.

De ouders vonden het vreemd dat de kinderen hierop aangesproken werden

Ook een middenstander heeft een sociale verplichting. n.b. soort gelijke mail is ook gezonden aan het sociaal team van de gemeente Beverwijk.


Een inwoner uit Beverwijk (naam bij redactie bekend)