Kunstobject weggemaaid.
Kunstobject weggemaaid. (Foto: Co Backer)

Ingezonden brief

Kunstobject weggemaaid in Meerestein

BEVERWIJK - In de Beverwijker van verleden week heeft een artikel gestaan, geschreven door Co Backer, over het kunstobject dat is weggemaaid in Meerestein. Jammer dat een kunstwerk zo wordt beschadigd. Ik mag hopen dat dit weer wordt hersteld! Zelf woon ik met veel plezier in de Broekpolder in het hofje “de Boeg” aan de Pieter Cheeuwenlaan.

Onze ‘achtertuin’ is een balkon aan het water. Hierin is een gezamenlijk kunstproject in opdracht van de gemeente Beverwijk en Heemskerk gerealiseerd “Wateroffers” door landschapsarchitect Marcel Eekhout en beeldend kunstenaar Paul de Kort. In Heemskerk en Beverwijk zijn op verschillende plaatsen eilandjes neergelegd.

Sinds september 2017 is één van de eilandjes met een storm verdwenen

De eerste jaren was het prachtig, vele vogels en eenden kwamen hierop rusten of bouwden vlakbij een eiland een nestje. In de avond gingen de lichtjes op de vier eilandjes achter ons huis branden. Sinds september 2017 is één van de eilandjes met een storm verdwenen.

Ik heb toen de gemeente Beverwijk aangeschreven dat er een eiland ontbrak. Daarna zijn er diverse mails, waaronder ook met Paul de Kort, geschreven maar het probleem van het verdwenen eiland was hiermee niet opgelost.

Er heeft een tijdje een ander eiland bijgelegen maar ook die is nu weg. Mijn man heeft die teruggevonden bij de opslag gemeentewerken aan de Parallelweg in Beverwijk. Kortom de eilanden in Beverwijk bij de twee bruggen zijn niet meer de kunstprojecten die ooit zijn gerealiseerd. Als Broekpoldenaren heeft toendertijd iedereen een schrijven ontvangen over deze "Wateroffers", samen met een wateroffersteentje.

Afgeleverd

Het is de bedoeling dat dit laatste ook blijft bij het huis waar het is afgeleverd, zo was dit te lezen in het schrijven. Ik heb met de gemeente en ook met de kunstenaar gesproken maar men wijst naar elkaar om het op te lossen. Tot nu toe verloedert het en doet het kunstwerk geen recht! Is dit nu beleid van Beverwijk? Daarom dit schrijven en zorgen over het kunstobject Meerestein of dat nog wordt hersteld!


Trees Rijke, Beverwijk