Odulphuskerk in Wijk aan Zee.
Odulphuskerk in Wijk aan Zee. (Foto: Aangeleverd)

Allerzielen anders in Wijk aan Zee

WIJK AAN ZEE - Op 2 november, de dag van Allerzielen, worden jaarlijks de overledenen uit Wijk aan Zee herdacht tijdens een viering in de Odulphuskerk. Door de coronamaatregelen zal deze gedachtenis er dit jaar anders uitzien, want er mogen maar 30 personen in een kerkelijke viering aanwezig zijn en er mag niet gezongen worden.

Op 2 november 2020 in Odulphuskerk

Ook de traditionele lichtjestocht naar het kerkhof moet achterwege blijven. De maatregelen van zowel het bisdom als van de landelijke overheid worden strikt opgevolgd.

Openstelling

Daarom wordt dit jaar op 2 november de kerk opengesteld van 15.00 uur in de middag tot 20.00 uur 's avonds. Families uit het dorp die in het afgelopen jaar afscheid moesten nemen van een dierbare kunnen voor hem of haar een kaars op komen steken bij een herdenkingsmonumentje voorin de kerk. Ieder ander die een dierbare wil gedenken is uiteraard ook van harte welkom om een lichtje aan te steken en te luisteren naar de muziek die te horen is. Er is onder meer orgelspel van Piet de Reuver en Anja van der Ploeg, de organisten die aan de Odulphuskerk verbonden zijn.

Orgelspel van Piet de Reuver en Anja van der Ploeg

Aansluitend kan een bezoek gebracht worden aan het kerkhof, dat ook open is. De vrijwilligers die deze herdenking samenstelden hebben geprobeerd om met inachtneming van de beperkingen die het coronavirus ons oplegt er een sfeervolle gebeurtenis van te maken, die de bezoekers toch troost kan brengen. U bent van harte welkom.