Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Arbeidsmigranten gewond, politie pakt man op

BEVERWIJK - Exact een maand nadat er bij een pand aan de Beverwijkse Arendsweg vier gewonden vielen, was het daar op dinsdag 16 juni opnieuw raak. Ditmaal ging het om een steekpartij waarbij twee mannen (31 en 26) gewond raakten.

Toen de steekpartij iets voor 19.00 uur bij de politie werd gemeld, gingen hulpdiensten nog uit van één gewonde. Aangekomen bij het pand bleken er twee slachtoffers. Een van de mannen was zelfs zo zwaar gewond dat hij voor behandeling naar het ziekenhuis is gebracht. De ander kon ter plaatse aan z'n verwondingen worden geholpen.

Niet veel later werd in de buurt een 34-jarige verdachte aangehouden. Een politiehond speurde vervolgens het steekwapen op. De politie onderzoekt de aanleiding van de steekpartij, waarvan onder meer verdachten, slachtoffer en getuigen worden verhoord.

Een maand geleden, op 16 mei, vielen er vier slachtoffers bij het pand. Dat gebeurde nadat - zoals uit politie-onderzoek is gebleken - enkele mannen de woningen waren binnengedrongen. Vervolgens ontstond er een vechtpartij, waarbij vier mannen gewond raakten. Alle betrokkenen hebben de Poolse nationaliteit, meldt de politie. Bij het conflict van vorige maand waren seizoensarbeiders betrokken, al lijkt het op basis van hun leeftijden niet om dezelfde personen te gaan.


i.s.m. nieuwspartner NH Nieuws