Afbeelding
(Foto: )

Samen aan de slag met taal- en leesplezier

BEVERWIJK - De Voorleesbrigade zorgt ervoor dat kinderen uit taalarme gezinnen extra aandacht krijgen. We lezen voor, doen taalspelletjes en gaan samen met de ouders aan de slag met taal- en leesplezier.

Vrijwilligers gezocht voor De Voorleesbrigade

Kinderen van 1 tot 6 jaar worden achttien weken lang een keer per week thuis voorgelezen door een vrijwilliger. Of als dat in verband met de coronamaatregelen niet mogelijk is: jullie ontmoeten elkaar digitaal of op een plek waar je goed afstand kunt houden. Als vrijwilliger bij De Voorleesbrigade laat je kinderen zien hoe leuk taal en (voor)lezen kunnen zijn en ondersteun je ouders zodat zij hun kinderen beter kunnen stimuleren in de taalontwikkeling. Dat doe je tijdens een wekelijks huisbezoek en/of jullie ontmoeten elkaar via internet om in deze tijd juist toch de kinderen te kunnen bereiken die ondersteuning hard nodig hebben. Heeft jouw kind een taalachterstand? Vind je het moeilijk om je kind te helpen met taal? Dan kan een vrijwilliger van De Voorleesbrigade je misschien helpen. Samen gaan jullie thuis voorlezen, praten en taalspelletjes doen. Of als dat in verband met de coronamaatregelen niet mogelijk is: jullie zien elkaar via internet of op een plek waar je goed afstand kunt houden.

Gezinnen uit Beverwijk of Wijk aan Zee met een of meerdere kinderen in de leeftijd van 1 tot 6 jaar kunnen zich aanmelden. De voorlezer komt achttien keer een uur per week. Na aanmelding neemt de projectleider van De Voorleesbrigade contact op om een eerste afspraak te maken. Deelname is gratis. Info: F. Braber van De Voorleesbrigade - T 06 - 19404663- E Voorleesbrigade@obijmond.nl.