Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Bewoners Maerelaan kunnen zich niet vinden in bouwplannen Heemskerk

HEEMSKERK - De bewoners van de flats in de Maerelaan in De Die in Heemskerk zijn verontwaardigd over de ingrijpende plannen van de gemeente bij hun flats. De bewoners van de flats gunnen de jongeren en ouderen een licht appartement, terwijl het nu om plannen gaat voor donkere appartementen op de parkeerterreinen en in een parktuin in de schaduw van hun flats.

De bewoners hadden eerder mee willen denken met de gemeente en Woonopmaat over de totale woningbouwplannen in De Die, waar ze in 2018 tijdens de presentatie van de parkzone niets over hoorden.

Eerste plaats

Dan hadden ze betaalbare lichte appartementen voor hun (klein)kinderen op de eerste plaats gezet op een mooie plek in hun groene wijk.

De gemeente Heemskerk had een andere prioriteit. ''Die denkt aan haar portemonnee. Ze wil het vullen met de verkoop van het parkgrond, waarbij villa‘s worden gerealiseerd van zes ton'', aldus de bewonerscommissie van de Maerelaan van flat 2.

Spandoeken aan de gele flat met leuzen als: “Het staat buiten kijf, voor onze tuin houden wij onze poot stijf “ en “ Genieten op balkon of staren naar beton” zeggen genoeg over de gevolgen voor bewoners daar. ''We hopen op veel betere oplossingen voor jongeren en ouderen in De Die'', aldus de bewonerscommissie.

Op de raadsvergadering van donderdag 25 juni zal over dit onderwerp gesproken worden. Deze raadsvergadering begint om 20.00 uur en is digitaal te volgen.



Afbeelding
Afbeelding