Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Waar kan ik aan denken bij uitvaartwensen?

REGIO - Op een dag bent u er niet meer. Daar wilt u natuurlijk niet te vaak over nadenken. Ga er één keer goed voor zitten en bedenk het afscheid dat past bij wie ú bent. Dit helpt uw nabestaanden om op een waardevolle manier afscheid te nemen. En trouwens, ook voor u zelf is het veel prettiger als uw wensen vastlegt. Want het geeft rust om te weten dat het goed is geregeld. Maar waar moet u nu zoal aan denken?

Begraven of cremeren

Dat is een heel persoonlijke keuze. Misschien wel de allerbelangrijkste voor uw nabestaanden. En wist u dat cremeren goedkoper is? Verder is er van alles mogelijk.

Zelfs een combinatie: gecremeerd worden en de urn begraven. Bent u een buitenmens? Dan is een natuurbegraafplaats misschien iets voor u. Google eens op de mogelijkheden bij u in de buurt.

Eiken of karton

De kist. Een belangrijk onderdeel natuurlijk. Wordt het luxe massief eiken of stoer steigerhout? Er kan van alles.

Bijvoorbeeld blank hout waar gasten een persoonlijke boodschap op schrijven. Fotocollages, aaibare bekleding, riet, karton ... niets is te gek.


Het is maar net wat bij uw levensstijl past. En bij uw budget, natuurlijk.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Als het om vervoer gaat, is de traditionele rouwauto al lang niet meer de enige optie. Misschien gaat een bakfiets u te ver. Maar weet in elk geval dat het kan. Van koets tot cabrio. En alles daartussen.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Bedenk ook dat volgauto’s best duur kunnen zijn. Waarom niet met z’n allen in een bus?

Landelijk of lokaal

Hoe wilt u bekendmaken dat u er niet meer bent? Een traditionele advertentie in de regionale krant of een landelijk dagblad? Een bericht op Facebook? Rouwkaarten, bidprentjes, bedankkaarten? Denk ook aan een dierbare foto of een zelf geschreven gedicht. Geef aan hoe u herinnerd wilt worden. Daar helpt u uw nabestaanden enorm mee.

Wat u ook kiest, het is úw keuze en daarom altijd goed

Heeft u een lievelingsbloem en wilt u daar iets mee? Of vindt u al die bloemen juist jammer van het geld en heeft u liever dat de gasten doneren aan een goed doel? Misschien wilt u wel een gedenkboom laten planten. Wat u ook kiest, het is úw keuze en daarom altijd goed. Voor uw familie en vrienden is het zoveel makkelijker als zij weten wat uw wensen zijn.

bron: ardanta.nl