Vanaf 1 juli is de EHBO strandpost Castricum dagelijks open.
Vanaf 1 juli is de EHBO strandpost Castricum dagelijks open. (Foto: Aangeleverd)

Strandpost EHBO Castricum vanaf 1 juli dagelijks open

CASTRICUM - Vanaf woensdag 1 juli 2020 zijn er weer dagelijks vrijwilligers van EHBO Vereniging Castricum op de strandpost aanwezig. Vanaf Hemelvaartsdag 21 mei j.l. is de strandpost in de weekenden en op feestdagen geopend. De hulpverleners hebben al een aantal bezoekers kunnen helpen.

Vanwege het coronavirus zijn er in overleg met de gemeente maatregelen genomen om de veiligheid van de bezoekers en hulpverleners te garanderen. Er is een meldprocedure bij de entree en bezoekers wordt gevraagd om 1,5 meter afstand te bewaren en de handen te reinigen. Bij enkele kleine veelvoorkomende ongelukjes kunnen de bezoekers zichzelf helpen waarbij de EHBO'er instructie geeft. Bij overige incidenten zal de hulpverlener voorzien van persoonlijke beschermingsmiddelen EHBO verlenen.

Hulpverleners

Op het strand werken de vrijwilligers van de EHBO nauw samen met de hulpverleners van de Castricumse Reddingsbrigade die vanaf juli ook weer dagelijks aanwezig zijn. U kunt dus veilig het strand bezoeken waarbij het natuurlijk belangrijk is om de richtlijnen en adviezen van de overheid op te volgen: blijf bij klachten thuis, let op je persoonlijke hygiƫne, houdt voldoende afstand en vermijd drukte.