'Rode draad leerplan' voor de jeugd b ij FC Velsenoord,
'Rode draad leerplan' voor de jeugd b ij FC Velsenoord, Foto: Aangeleverd

'Rode draad leerplan' jeugd FC Velsenoord

VELSEN-NOORD - Het afgelopen seizoen is FC Velsenoord gestart met het “Rode draad leerplan” voor de jeugd. Door het enthousiasme van de begeleiding en de spelers is besloten om dit te verlengen.

FC Velsenoord heeft dit gedaan om haar jeugd een optimale opleiding te bieden. In dit leerplan krijgen alle spelers een totale opleiding op maat aangeboden, die aansluit bij leeftijd en niveau. Met name de jeugdspelers profiteren van een planmatige aanpak.

Voor alle teams van onder 8 tot en met onder 19 is er een verdeling in drie groepen:

De Onderbouw; onder 8,9,10,11 en 12 jaar, de Middenbouw; onder 13,14 en 15 jaar en de bovenbouw; onder 16,17,18 en 19 jaar. In het plan worden alle speler volgens vaste maandthema's opgeleid met als uitgangspunten; eerste training in de week: individuele ontwikkeling, tweede training in de week: teamontwikkeling en wedstrijd: leermiddel.

Voor de uitvoering hiervan werkt FC Velsenoord nauw samen met www.jeugdvoetbalopleiding.nl.

Jeugdvoetbalopleiding is landelijk actief bij een groot aantal verenigingen met scholing en begeleiding op de vereniging van de jeugdtrainers/leiders om vereniging breed stappen te maken. Via de Rode Draad zal er met maandthema's gestructureerd en planmatig gewerkt gaan worden met ondersteuning en begeleiding op maat. De vereniging en trainers krijgen intensieve begeleiding, er ontstaat meer samenhang tussen de diverse trainingen en wedstrijden. De jeugdspeler krijgt een gestructureerde opleiding waarbij rekening wordt gehouden met leeftijd en niveau. Ook is belangrijk dat alle trainers vanuit dezelfde visie werken, zodat ook voor nieuwe trainers gelijk duidelijk en overzichtelijk is wat het leerplan is. Verder krijgen alle trainers maandelijks ondersteuning en feedback. Door deze gestructureerde werkwijze wil FC Velsenoord de jeugdopleiding de komende jaren op het gewenste peil brengen.

Onderbouw

Met name voor de onderbouw van 6 t/m 10 jaar kan FC Velsenoord nog spelers gebruiken om extra teams compleet te maken.

Kijk voor meer info over dit plan, of voor het aanmelden als (jeugd) speler van deze gezellige, persoonlijke club op: www.fcvelsenoord.nl.