AV Castricum trainer Ari Smit.
AV Castricum trainer Ari Smit. (Foto: aangeleverd)

AV Castricum start voorbereiding Egmond

CASTRICUM - Vanaf zaterdag 5 september tot begin januari organiseert de Atletiekvereniging Castricum voor recreatieve lopers hardlooptrainingen. Deze trainingen, bekend als de AVC-Egmondstage, zijn bedoeld om komende 10 januari bij de Halve Marathon van Egmond goed voorbereid aan de start te staan.

Trainer Ari Smit wil hardlopers graag goed begeleiden. Zijn trainingsgroep bestaat uit atleten die zich samen voorbereiden. "Dat stimuleert en biedt een hoop gezelligheid", vertelt hij. Zo vieren ze de dag na de halve en kwart marathon met een gezellig etentje in het clubhuis, nadat ze deze zware wedstrijd volbracht hebben.

Smit vervolgt: "We trainen als groep samen. Wanneer nodig delen we de groep op in kleinere groepjes, waarbij de snelheid en het parcours worden aangepast. Het groepsgevoel blijft behouden. Lopers ervaren dit als zeer prettig. Als aanvangsniveau gaan we er vanuit dat de deelnemers in ongeveer een uur zo’n tien kilometer kunnen lopen. In ruim vier maanden wordt dit uitgebreid zodat je begin januari in staat bent om de halve marathon te volbrengen. Door de goede voorbereiding en geleidelijke opbouw qua trainingskilometers voorkom je blessures. Tijdens de stage krijg je advies over voeding en kleding, leer je veel over looptechniek en krijg je vele looptips zodat je wedstrijden van tien tot ruim 21 kilometer goed en ontspannen kunt lopen."

Na 'Egmond stage' gratis startbewijs AVC duin- en strandlopen

De trainingen vinden plaats op maandag van 19.30 tot 20.45 uur (training op atletiekbaan of op de weg); woensdag van 19.30 tot 20.45 uur (training op atletiekbaan); zaterdag van 09.15 tot 10.45 uur (training in duinen/strand, vertrek vanaf atletiekbaan). Naast de trainingen krijgen de deelnemers aan deze ‘Egmond stage’ bovendien een gratis startbewijs voor een van de AVC duin- en strandlopen. De totale kosten voor de stage bedragen € 80,-.

Smit: "Lopers zijn zaterdag 5 september of maandagavond 7 september van harte welkom om vrijblijvend mee te trainen. Ze kunnen (na online aanmelding) starten vanaf het clubhuis van AV Castricum. Na afloop van deze training beslissen of ze gaan deelnemen aan de Egmond loopstage.


Vooraf aanmelden is gewenst via het formulier op https://www.avcastricum.nl/

egmondstage.