Kinderen hebben heerlijk gespeeld.
Kinderen hebben heerlijk gespeeld. Foto: Aangeleverd

Kinderen genieten van zomeractiviteiten

HEEMSKERK - Kinderen in de leeftijd van 2 t/m 12 jaar konden deze zomer volop genieten van heel veel kinderactiviteiten. Kinderen hebben heerlijk gespeeld, getimmerd en veel nieuwe dingen geleerd bij buurtcentrum d’Evelaer in Heemskerk.

Bij buurtcentrum d’Evelaer is het een succes

Zo leerden kinderen tijdens een goochelworkshop allerlei truckjes van een echte goochelaar! IJmond TV heeft hier een mooie reportage van gemaakt. Een andere goed bezochte activiteit was de bootcamp, die in samenwerking met sportschool My Life werd georganiseerd. Kinderen vonden het geweldig dat zij aan het einde van de activiteit even op de “grote mensen” apparaten mochten sporten. Andere sportieve activiteiten waren de workshops Krav Maga en Acrobatiek. Deze zijn zeker voor herhaling vatbaar! Ook voor de creatievelingen en natuurliefhebbers waren er activiteiten georganiseerd. Zoals een tekenworkshop, een knutselochtend en het poppentheater van BelletjeSterk. En tijdens de wandeltocht met Boswachter Evert-Jan leerden niet alleen kinderen, maar ook ouders welke besjes wel en niet eetbaar zijn. Handig!

Buitenspeeldagen

Als klap op de vuurpijl konden kinderen in de laatste week van de zomervakantie spelen en timmeren tijdens de buitenspeeldagen. Het was ontzettend warm, maar dat kon de pret niet drukken! Als echte piraten en prinsessen hebben de kinderen piratenschepen en kastelen gemaakt. Op de piratenschepen wapperden zelfgemaakte piratenvlaggen en één kasteel had zelfs een eigengemaakte ophaalbrug. Alle kinderen gingen naar huis met een piraten- of prinsessendiploma en natuurlijk een deel van de gevonden schat.

Voor meer activiteiten, zie de website: www.evelaer.nl

Afbeelding