Henk Zoontjes, Sandra Staring, Hugo van de Bosch Kaag, Marjan Bakker en Rick Heijmen (vlnr) van Tafeltennis Vereniging Castricum.
Henk Zoontjes, Sandra Staring, Hugo van de Bosch Kaag, Marjan Bakker en Rick Heijmen (vlnr) van Tafeltennis Vereniging Castricum. Foto: Rodi Media

De ‘gouden leden‘ van TTV Castricum

CASTRICUM - Niet veel sportverenigingen hebben leden die nog op zeer hoge leeftijd actief zijn. Tafeltennis Vereniging Castricum is zo’n club, met verschillende leden van 80 en 90 jaar. Ze zijn er bijzonder trots op...En terecht!

Neem nou Hugo van de Bosch Kaag die 90 jaar is en nog steeds goed overweg kan met een batje. “Ik ben al 27 jaar lid van Castricum maar aan stoppen denk ik nog lang niet”, glimlacht Hugo. Bij de 50+groep van de Castricumse tafeltennisclub is Hugo de oudste. “Voordat ik tafeltennis speelde, deed ik altijd aan badminton”, vertelt hij. ,,Ik heb jaren badminton gespeeld. Totdat het niet meer kon. Ik heb vervolgens gekozen voor het tafeltennis. Dat doe ik nu ook alweer jaren, tot grote tevredenheid.” Hugo is bij Castricum al drie keer kampioen geworden. De eveneens 90-jarige Henk Zoontjes is dik tevreden bij zijn tafeltennisclub. Hij is nog niet zo lang lid, pas vijf jaar, maar de sport bevalt hem bijzonder goed. “Voordat ik hier naar toe kwam, deed ik aan karate. Vijftien jaar lang, van mijn zeventigste tot mijn vijfentachtigste, was ik gek op deze sport. Karate was vrij intensief en gaf veel voldoening. Tafeltennis daarentegen is anders, maar wel hartstikke leuk!” De 80-jarige Rick Heijmen is al negen jaar actief als tafeltennisser bij Castricum. ,,Hiervóór heb ik tien jaar gebadmintond. Dat beviel mij goed, maar op een gegeven moment ben ik gestopt met badminton omdat het niet meer goed ging. Toen ben ik gaan tafeltennissen hier bij Castricum. Ik zit ook alweer negen jaar bij deze club en kan alleen maar zeer content zijn.” Bert de Rochemont is met zijn 93 jaar de vierde ‘gouden’ tafeltennisser van Castricum. Het kwartet is vooral op woensdag- en donderdagochtend bij hun vereniging aan de Gobatstraat te bewonderen. Dan spelen zij hun partijtjes.

Tafeltennis Vereniging Castricum is in 1948 opgericht en heeft op verschillende locaties in het dorp gezeten. De club is inmiddels alweer heel wat jaren aan de Gobatstraat 12A gevestigd. In 2011 is het clubgebouw in de hens gegaan. De leden hebben vervolgens de mouwen opgestroopt en hebben het clubgebouw eigenhandig weer opgebouwd. Marjan Bakker (22 jaar lid) en Sandra Staring (33 jaar lid) spreken van een geweldige prestatie. “In 2013 konden wij weer in ons clubgebouw terecht. We tellen nu, alles bij elkaar zo’n 58 leden. Behalve onze ‘gouden‘ tafeltennissers hebben we ook jeugdig talent. Eén ervan is Amrou Abou Zaïd die clubkampioen is bij de jeugd”, vertellen Marjan en Sandra. “Maar we zijn natuurlijk ook trots op onze ‘gouden’ leden. We hopen dat zij nog lang in ons midden mogen zijn.” Iedere zondag is er een open inloop (14-16 uur) aan de Gobatstraat 12A. Kosten 2,50 euro; jeugd tot 16 jaar 1 euro. Men kan spelen. Info: www.ttvcastricum.nl.