Roetz Magazine zoekt tekenaars, cartoonisten en andere penkunstenaars

BEVERWIJK - De Vrijstaat Roetz is op zoek naar tekenaars, cartoonisten en andere penkunstenaars. In de loop van dit jaar wil de lokale uitgeverij een editie uitbrengen van Roetz Magazine dat geheel gewijd is aan strips, tekeningen en cartoons.

De liefde voor strips en cartoons komt niet uit de lucht vallen. Henk Tijbosch, als vormgever een van de mensen achter Roetz, was in de jaren tachtig nauw betrokken bij het legendarische striptijdschrift Coyote. ''Het is voor ons altijd een wens geweest om een strip-Roetz te maken. Nu gaan we dat eindelijk doen.’’

De striproetz wordt gedrukt door Pantheon uit Beverwijk. Belangstellenden kunnen hun ingescande tekeningen, strips en cartoon sturen naar kopij@roetz.nl

Het wordt sowieso een druk jaar voor De Vrijstaat Roetz. De afgelopen maanden verschenen al een mini-Roetz met verhalen over Corona, een magazine over lege kerken, een boek over muzikant Jacques Kloes en het boek met cd getiteld ‘Beverwijk Herdenkt’. De komende maanden komen er naast deze speciale editie van het magazine nog enkele titels bij, zoals een uitgave over de Heemskerkse troubadour Jan Schrama.

De Vrijstaat Roetz is een lokale organisatie zonder winstoogmerk. Voor meer informatie over onze doelstelling, uitgaven en projecten: roetz.nl.