Zomeractiviteiten voor senioren

HEEMSKERK - Doe ook mee met de zomeractiviteiten voor senioren. Vrijdag 7 augustus vertelt Gabriëlla Munier in Cultuurhuis Heemskerk (Maerten van Heemskerckplein 5, lokaal 1B) aan de hand van drie boeken wat muziek met ons brein doet. Erik Scherder schreef hierover het bekende boek Singing in the brain. Erik is bekend van tv en al jarenlang pleitbezorger van de positieve invloed die muziek op ons brein heeft.

Twee minder bekende boeken zijn Musicofilia van Oliver Sacks en Ons Muzikale Brein van Daniel Levitkin. Waarom maakt muziek slim en hoe komt het dat er de laatste jaren zoveel aandacht is voor de invloed die muziek op het brein heeft? Na de pauze kun je zelf ervaren wat muziek maken met jou doet.

Voor € 7,- doe je van 14:00 tot 16:00 uur mee, inclusief kopje koffie / thee en wat lekkers. Koop je kaartje tijdens de openingsuren van De Bibliotheek IJmond Noord in vestiging Heemskerk of Beverwijk of op bibliotheekijmondnoord.nl. Of reserveer dan telefonisch via 0251 - 228591. Je veiligheid staat voorop. Tijdens de lezing/workshop houden we 1,5 meter afstand van elkaar.

Dit is een van de activiteiten rond Zomer in Heemskerk, een reeks zomeractiviteiten voor senioren, georganiseerd door Welschap Welzijn, Cultuurhuis Heemskerk en De Bibliotheek IJmond Noord.

Andere 'Zomer in Heemskerk'-activiteiten voor senioren: Woon dinsdagmiddag 25 augustus de lezing met film bij over veiliggestelde kunstschatten in de Tweede Wereldoorlog en over de reis van het beroemde schilderij De Nachtwacht. Doe maandagochtend 31 augustus mee met de aan de schoonheid en de eigenaardigheden van het Nederlands gewijde workshop Letters, woorden, regels, zinnen...