De rockband De Neven van Ed.
De rockband De Neven van Ed. (Foto: Aangeleverd)

'De neven van Ed' weer op het podium

BEVERWIJK - Het had zo'n mooi voorjaar en zomer kunnen zijn voor de steeds populairder wordende band uit de IJmond. Er stonden heel wat leuke optredens geboekt toen corona een spaak in het wiel stak. Helaas werden alle optredens afgelast, omdat voorlopig niet duidelijk was hoe een en ander zich zou ontwikkelen.

Maar met de huidige versoepelingen van de maatregelen wordt het weer mogelijk op te gaan treden. Dat gaat zaterdag 1 augustus beginnen. En wat is er nou leuker dan het eerste nieuwetijd optreden te doen in dezelfde zaal waar de band eind 2018 hun eerste concert gaven. De zaal heeft nu wel een andere naam en eigenaar, podium 104 werd "poppodium".

Poppodium ziet kans een leuke en veilige avond te organiseren voor een publiek van 100 personen. In 14 maanden vanaf het eerste concert heeft de band aardig wat optredens verzorgd. In iedere zaal, groot en klein, werd enthousiast gereageerd. Van kleinere café's als café Lokaal in Heemskerk, tot de grotere zoals de Paap in den Haag, of op Beverwijk uit de kunst en Dorpsfeest Velsen Noord, overal ging het dak eraf.

De bandleden komen uit een lange reeks IJmond-bands zoals: Trembling Highburries, Punch&Judy, Stonedef, Vyllanore. De solisten, Nick Didden en Ton Cabret op gitaar, naamgever Ed van Ettekoven op bluesharp / harmonica, en zanger / toetsenist Jeffrey Daan krijgen ruim de tijd hun ding te doen. Zodoende geven de Neven van Ed de nummers ook een eigen interpretatie mee.

Strakke ritmetandem Ruud Hühl op drums en bassist Claudio Ferraro completeren de sound. Drie bandleden van in de 20 en drie leden van rond de 60 maken van de band een aparte, wonderwel kloppende, combinatie. Veel bekende, en ook wat minder bekende, nummers uit de rockgeschiedenis worden met zo'n enthousiasme gebracht, dat het voor het publiek een nieuwe kennismaking met soms al oude muziek is.

De band speelt een dynamisch repertoire soms hard rockend dan weer layed-back, altijd sfeervol. Voorbij komt muziek van o.a. Doors, Gallagher, PinkFloyd, Dire Straits, Beatles, Stones, Bob Seger, etc, etc. Van relaxte JJ Cale, tot hardrockende ACDC.

Fans die al verschillende optredens hebben mee gemaakt zullen verrast zijn door de nieuwe nummers die ingestudeerd zijn. Voor het optreden in Poppodium in Beverwijk is het nodig tickets te bestellen, dat is vanwege de eisen in coronatijd.

Een ticket kost 5 euro , maar daarvoor krijg je toegang en 1 consumptie. Aan de deur is de entree 7,50 als er dan nog tickets zijn. De Neven van Ed in Poppodium Beverwijk, Hoflanderweg 104. Zaterdag 1 augustus. Aanvang 20.30 uur zaal open 19.30 uur. ticket incl 1 consumptie 5 euro, tickets koop je op denevenvaned.nl.