Afbeelding

'Houd Hoogovens Nederlands!'

HEEMSKERK - VVD Heemskerk wil bouwen om te wonen. De 14 woningen aan de Prof. ten Doesschatestraat moeten dan ook snel worden gebouwd. Ook VVD Heemskerk had liever een andere prijsklasse gezien. De gemeente kon in 2017 die grond kopen heeft dat toen niet gedaan. Niet terugkijken, maar vooruit.

Herstructurering van de C. Geelvickstraat heeft ook onze goedkeuring. 52 huurwoningen door Woon op Maat en nog 23 extra. Wij hebben verzocht om van die 23 extra wooneenheden een studentenhof te maken. We geven hierbij als voorbeeld de Studentenhofjes aan de Nieuwe Keizersgracht te Amsterdam. Wij hebben onze wethouder en Woon op Maat uitgenodigd om naar Amsterdam te komen om die studentenhofjes te bekijken.

Bouwen in Heemskerk gaat traag. Veel documenten en visies. Begin december 2018 kwam er een verzoek van de wethouder aan de raad om inbrei locaties voor mogelijke woningbouw aan te leveren. Eind december 2018 heb ik een 14-tal inbrei locaties compleet met type woningen. Van apartementen tot terras flats en tiny houses. Gepresenteerd met foto’s aan de wethouder en organisatie. Meerdere keren heb ik dit onder de aandacht gebracht van de wethouder, tot op heden geen reactie.

2 juni j.l. was er een motie van Groen Links. ‘Houd Hoogovens Nederlands’. Ook VVD Heemskerk steunde die motie. Wel vonden wij de inhoud te licht en denk en dat hij iets meer inhoud moet hebben.
Wij hebben dan ook om een toevoeging gevraagd; maak Hoogovens los van TATA India, en doe een verzoek aan de regering voor onderzoek; samen met de 9000 werknemers, de 100 bedrijven van Techport, de 300 leden van OV IJmond, de Gemeente Beverwijk, Heemskerk en Velsen én de provincie Noord Holland , een bod uit te brengen op Hoogovens.
Het toeval wil dat er zaterdag 6 juni 2020 in Dagblad Kennemerland staat: Trek de knip voor Hollands Staal en Verzelfstandig Tata Steel IJmuiden doe een bod van 1 miljard euro. Het moet mogelijk zijn om met de eerder genoemde partners, 100 miljoen op tafel te leggen en medeaandeelhouder te worden.

Dat Heemskerk een agrarisch dorp is zal nog meer te zien zijn. Uit Heemskerk.nl stelt begin augustus meer dan 100.000 bollen beschikbaar aan Heemskerk. De Rabobank Haarlem-IJmond heeft zich gemeld als sponsor en de medewerkers van Rabobank Haarlem-IJmond hebben aangeboden om te helpen met het planten.

VVD Heemskerk heeft samen met het CDA een verzoek gedaan bij de wethouder om ook mee te doen. Bijvoorbeeld het beplanten van de middenberm van de nieuwe Hoflaan. Ook PWN met landgoed Marquette zal deelnemen aan deze actie. Uit Heemskerk.nl levert een aantal Stinzenplanten aan het landgoed, Augustus/September wordt een prachtige plantdag in ons agrarisch dorp!


Bertus Berghuis

Raadslid VVD Heemskerk