Wethouders Celia van Weel en Margriet Speklé krijgen het eerste boekje uit handen van Evert Vermeer, voorzitter van de Stichting Oer-IJ.
Wethouders Celia van Weel en Margriet Speklé krijgen het eerste boekje uit handen van Evert Vermeer, voorzitter van de Stichting Oer-IJ. (Foto: Aangeleverd)

Gratis fietsrouteboekje Uitgeest

UITGEEST - Uitgeest leeft met water, is de titel van een nieuw boekje dat de Stichting Oer-IJ heeft uitgegeven voor de basisscholen in de gemeente. Er wordt een fietsroute in beschreven van 18 kilometer, die (eventueel in twee delen) ook wandelend kan worden afgelegd. Het is de bedoeling dat de plaatselijke schooljeugd samen met (groot)ouders op pad gaat en zo onderweg kennis maakt met de lokale geschiedenis.

Het nieuwe boekje Uitgeest leeft met water is eigenlijk alleen bedoeld voor het plaatselijke onderwijs, maar door de coronamaatregelen is iedereen wel toe aan wat afleiding en buitenlucht. Daarom stelt de Stichting Oer-IJ het gratis beschikbaar aan alle inwoners. De routeboekjes zijn af te halen op het gemeentehuis en bij boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139.


Afbeelding
Afbeelding