Een van onze 24-uurs afscheidskamers, omgetoverd tot kinderafscheidskamer
Een van onze 24-uurs afscheidskamers, omgetoverd tot kinderafscheidskamer (Foto: Patricia Petrick)

Omarm WereldlichtjesDag nu binnen

HEEMSKERK - Elke tweede zondag in december wordt WereldlichtjesDag georganiseerd, een moment om stil te staan bij alle kinderen die zijn overleden. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was.

Zaterdag 12 december lichtje met gedichtje bij Wanmaker Uitvaart

Al jaren komen dan wereldwijd mensen bij elkaar, maar de corona crisis verhindert zo’n bijeenkomst op 13 december. Voor wie toch een lichtje voor iemand wil branden of aan iemand geven om te laten weten dat u aan hen denkt, kunt u op zaterdag 12 december een lichtje met gedichtje bij Wanmaker Uitvaart ophalen in de uitvaartwinkel aan de Maerelaan 6 in Heemskerk. De winkel is deze dag hiervoor speciaal geopend van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Initiatief

Mandy Wanmaker licht dit initiatief toe: "Een kinderuitvaart is voor mij persoonlijk een van de verdrietigste dingen die mijn vak met zich meebrengt. Ik ben zelf moeder van twee prachtige kinderen van 6 en 9 jaar en wanneer ik dan het intense verdriet van de ouders zie, dan voel ik mijn moederhart echt doormidden scheuren. Ik heb het dan ook nog nooit droog kunnen houden en het zal ook nooit wennen. Dit is wat mij mens maakt en ervoor zorgt dat ik deze ouders en hun familie alles geef wat in mijn vermogen ligt om het afscheid zo mooi mogelijk te maken.''

'Kaarsje opsteken voor iedereen'

Zij vervolgt: ''Op een dag als WereldlichtjesDag sta ik altijd even stil bij alle ouders en verzorgers die hun kind hebben verloren. En voor hen allemaal steek ik een kaarsje op. Daarna pak ik mijn eigen kinderen nog even stevig beet en ben ik dankbaar voor al wat mij gegeven is.”

Afbeelding