Afbeelding
Grafmonumenten naar eigen wens of idee. (Foto: aangeleverd)

Grafmonumenten naar eigen wens of idee

REGIO/BEVERWIJK - Groot Natuursteen, sinds ruim een eeuw - anno 1919 - gevestigd in Beverwijk, heeft van het van grafmonumen­ten en herinneringen naar de wensen en ideeën van cliën­ten een hartverwarmende en emotionele passie gemaakt.

“Meedenken met de wensen van nabestaanden en daar een prachtige invulling aan geven. Dat maakt het verwerkingsproces en de herinnering aan degene die er niet meer is alleen maar intenser en mooier”, weet eigenaar Rob Groot.

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor een crematie. Na de crematie zijn er ver­schillende mogelijkheden voor de bestem­ming van de as, zoals de mogelijkheid van het uitstrooien. Echter, vaak blijkt dat nabestaanden steeds meer de behoefte hebben aan een tastbare herinnering. Hiervoor is de mogelijkheid om te kiezen voor een urn of een as-sieraad. Dit is een gedenkteken, waarin de as van de geliefde geheel of gedeeltelijk kan worden bewaard. “Het kiezen van een gedenk­teken is heel persoonlijk”, vervolgt Groot.

Groot Natuursteen heeft een webwinkel (www.groot-urnen.nl) met een collectie van urnen in allerlei modellen, maten en stijlen, voor binnen en buiten. "Ook is er op bepaalde urnen de mogelijkheid voor het graveren van een tekst. Er zijn urnen van natuursteen, glas, keramiek, hout en metaal. De diversiteit aan urnen en as-sieraden geeft de nabestaanden de mogelijkheid om na het verstrooien nog wat as te be­waren.

Groot: “Door onze uitgebreide collectie zal er altijd een urn of as-sieraad aanwezig zijn om hem of haar te herdenken. In onze webshop staat de complete collectie met de materialen, afmetingen en prijzen. Als mensen het lastig vinden om een keuze te maken in onze uitgebreide webwinkel dan zijn zij van harte welkom in onze fysieke urnenshowroom en staan onze medewerkers klaar met een deskundig advies.”

Groot Natuursteen, Flevoland 18, 1948 RH Beverwijk, tel. 0251-223138, info@groot-natuursteen.nl, www.groot-natuursteen.nl, www.groot-urnen.nl