Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Muziek bij Emergo voor alle kinderen vanaf 5 jaar

CASTRICUM - In het nieuwe schooljaar starten er bij muziekvereniging Emergo Castricum ook weer nieuwe muziekcursussen en -lessen. Deze lessen worden gegeven bij Toonbeeld Geesterhage.

Lijkt het je leuk om een instrument te gaan spelen maar ben je er nog niet uit welke? Dan zijn de cursussen van Emergo een prima instap om kennis te maken met muziekinstrumenten en om de basis te leren van muziek maken.

Voor kinderen vanaf groep 2 van de basisschool (5-6 jarigen) is er de cursus de Notenkrakers. Hierin wordt er op speelse wijze kennis gemaakt met muziek, ritmes en samenspelen. Deze groep start bij voldoende aanmeldingen op woensdagmiddag bij Nico Strubbe.

De kinderen vanaf 7 jaar kunnen deelnemen aan de blazersklas en de slagwerkklas.
Bij de slagwerkklas maak je niet alleen kennis met het drumstel, maar ook met de marimba, pauken en xylofoon. In een groepje maak je samen 10 keer muziek en speel je misschien wel mee tijdens een concert van Emergo. Bij voldoende aanmeldingen start de slagwerkklas op vrijdagmiddag bij Floris van Tol in de theaterzaal van Geesterhage.

In de blazersklas ga je aan de slag met noten lezen, tellen en samen spelen op de blokfluit. Info: Maaike Pannekeet, bestuurslid jeugd en opleidingen: info@emergo.org of 0251-653231 (na 19.00 uur).