Jeroen Groenewoud: “Vanaf mijn zestiende begon ik bij Jarvo te werken. Daar heb ik het vak en alles dat daarbij hoort, geleerd.”
Jeroen Groenewoud: “Vanaf mijn zestiende begon ik bij Jarvo te werken. Daar heb ik het vak en alles dat daarbij hoort, geleerd.” Foto: Bert Westendorp

Jarvo zorgt voor het perfecte voegwerk: ‘Enkel in de praktijk te leren’

HEEMSKERK – “Veel mensen werken thuis in deze coronatijd. Dan bekijk je je huis toch weer op een andere manier, waaronder het voegwerk. Vandaar dat we een drukke periode hebben.” Jeroen Groenewoud is samen met zijn vrouw Yvonne eigenaar van Jarvo en staat ook deze vrijdag met zijn bus gereed om aan de slag te gaan voor zijn specialisme; voegwerk voor nieuwbouw maar ook voor bestaande bouw en monumentale panden.

Praktijk

Jarvo, met werkplaats gevestigd aan Lijnbaan 62, bestaat ruim een halve eeuw en is gespecialiseerd in voegwerken, restauratie van gevels, gevelreiniging en impregneren van gevels. Jeroen heeft inmiddels 36 jaar ervaring in alle eerdergenoemde werkzaamheden bij Jarvo. “Vanaf mijn zestiende begon ik bij Jarvo te werken. Daar heb ik het vak en alles dat daarbij hoort geleerd. Het punt is dat er geen opleiding bestaat voor voegwerk, je moet het allemaal compleet in de praktijk leren. Op die manier heb ik het vak ook geleerd.”

Echte vakmensen

Ruim vijftien jaar geleden kreeg Jeroen van de toenmalige eigenaar het voorstel om het bedrijf voort te zetten. “Dat heb ik toen gedaan. Mijn vrouw doet de administratie en ik coördineer het werk van de mannen. De ‘mannen’ bestaan uit vijf medewerkers waarvan de meesten al decennia bij Jarvo werken.

Veertig jaar ervaring

“Er is iemand met meer dan veertig jaar ervaring in het gevelwerk. Het zijn allemaal echte specialisten. Het is moeilijk om aan personeel te komen. Je moet toch rekening houden met de toekomst, vandaar dat we jonge mensen graag intern willen opleiden in het vak. Wie belangstelling heeft, kan contact met mij opnemen.” De opdrachtgevers van Jarvo zijn een brede doelgroep.

Particulieren

Het bedrijf werkt niet enkel voor particulieren, maar ook voor bouwondernemingen, gemeenten en verenigingen van eigenaren (VVE’s). Voor restauratieprojecten bij met name oude en monumentale panden werd vaak een zogeheten snijvoeg gebruikt. Jarvo beheerst de techniek om een snijvoeg te restaureren. De voeg oogt strak en kan enkel door specialisten in oude staat herstelt worden. De Heemskerkers beheersen ook deze techniek.

Adres

Het Kantooradres van Jarvo is Eenigenburg 43, 1965 BM Heemskerk, telefoon 0251-230359 of 06-50621284. E-mail: info@jarvo.nl, website: www.jarvo.nl.