Buizerd.
Buizerd. Foto: Hans Stapersma

Hans Stapersma geeft cursus over Vogeltrek

CASTRICUM - Hans Stapersma verzorgt ook in 2020 weer een cursus over de Vogeltrek. Velen beseffen niet dat de roodborst in uw tuin in de winter niet dezelfde is als de roodborst die dit voorjaar in dezelfde tuin z'n nest heeft gehad. Vogels zijn constant in beweging, vaak massaal en meestal gedreven door hun zoektocht naar voedsel. Het meest bekend is misschien wel de vaak massale trek naar het zuiden in het najaar.

Op 12 september en 7 november in Castricum

Dit fenomeen is ook hier aan de kust vaak indrukwekkend maar helaas weinig bekend. De cursus omvat twee theorie sessies van ca. 2 uur elk op zaterdagen (12/9 en 7/11) en 3 excursies van ca 3 uur elk in de ochtend in oktober. U kunt zelf uw vaste ochtend kiezen: maandag, dinsdag, donderdag of zaterdag/zondag. Het maximum aantal deelnemers per ochtend/groep is 11, het minimum 5. Minimum leeftijd is 16 jaar.

Duingebied

De cursus wordt gegeven in Castricum (theorie) en in het duingebied bij Castricum aan Zee (excursies). Uiteraard wordt goed rekening gehouden met de geldende corona regels. Kosten voor de cursus zijn 70 euro per persoon. Voor vragen en/of opgeven: telefonisch bij Hans Stapersma (06-22684313) vóór 7 september met vermelding van uw e-mailadres en uw ochtenden van eerste, tweede en derde voorkeur. Bij een lager aantal aanmeldingen dan 5 voor een bepaalde ochtend/groep proberen we toch iedereen te plaatsen op ochtenden van tweede of derde voorkeur. Na opgave ontvangt u bevestiging per e-mail met verdere details.