Oma Conijn bij de hoogste zonnebloem in haar tuin.
Oma Conijn bij de hoogste zonnebloem in haar tuin. Foto: Aangeleverd

Nederlands hoogste zonnebloem in Heemskerk?

HEEMSKERK - Dit jaar heeft mevrouw Conijn uit Heemskerk voor het eerst zonnebloemen geplant. Tot haar grote verbazing groeien deze zonnenbloemen in haar tuin bijzonder rap.

Hoogte van bijna 3.60 meter

De groei van deze zonnebloemen gaat zo snel dat ze nu een zonnebloem heeft met een hoogte van bijna 3.60 meter. Zelf is de 90-jarige Heemskerkse 1.60 meter.

''Vorige week was deze zonnebloem 3.55 meter hoog, Maar door het vele regenweer van de afgelopen dagen denk ik dat-ie nu naar de 3.60 meter of misschien wel meer is gegroeid'', zegt mevrouw Conijn.

'Groene' vingers

Ze houdt van groen. Jarenlang was zij in haar tuin te vinden. Maar de jaren gaan tellen en met haar 90 jaar is zij nu minder in de tuin bezig. ''Ik heb 'groene' vingers gehad, want ik zat vroeger veel in de tuin. Maar, gezien mijn leeftijd, ben ik minder in de tuin bezig. Ik woon nog zelfstandig en zo lang het allemaal kan, blijf ik ook 'mijn dingen' doen'', glimacht zij. Is de zonnebloem van haar de hoogste van Heemskerk of misschien wel van Nederland? Dat zou zo maar kunnen.....