De hoek van de Berkenlaan en de Duinwijklaan.
De hoek van de Berkenlaan en de Duinwijklaan. (Foto: aangeleverd)

Onderhoud openbare ruimte blijft achter

Het is algemeen bekend dat bomen en verkeer niet altijd samengaat. Auto's maar ook fietsers die door "vergroeide" bomen plotseling tot stilstand moeten komen met soms afgrijselijke gevolgen.

Dit is een ingezonden brief van een inwoner van Beverwijk

In Beverwijk en Wijk aan Zee staan er bomen die al vaak veel langer staan dan dat wij allemaal een auto of fiets in ons bezit hadden. En wat sommigen van u graag zouden willen is deze obstakels dan maar weghalen omdat we in het verkeer er last van hebben. Gelukkig wordt dit niet gedaan, of het kan in uiterste noodzaak niet anders, maar je merk wel dat in de gemeente Beverwijk het onderhoud van de openbare ruimte geen prioriteit meer geeft.

Straten

In sommige straten staat ook het onkruid op bijna kniehoogte en dit kan niet de bedoeling zijn want dit werk wel de verkeerde kant op n.l. de verkeersveiligheid komt in het geding.

Minder onderhouden

Veel bomen hebben het door dat zij minder onderhouden worden en zien hun kans schoon. Op verschillende plaatsen aan de stam vormen zich uitgroei, in het bos uitstekend maar voor het wegverkeer erg storend.

Foto

De foto toont de hoek van de Berkenlaan – Duinwijklaan en als je de Berkenlaan uit komt dan wordt het gokken om veilig de Duinwijklaan in te draaien. Misschien is er in het kader van de verkeersveiligheid hier wat aan te doen?


Naam bekend bij redactie