Tom Schilder bij één van de geavanceerde keukens die Tokos levert.
Tom Schilder bij één van de geavanceerde keukens die Tokos levert. (Foto: Bert Westendorp)

Tokos: Volendamse nuchterheid en vakmanschap

HEEMSKERK – Wanneer je als keuken- sanitair- en tegelzaak 23 jaar bestaat dan betekent dat wél iets. Dat onderkent eigenaar Tom Schilder van Tokos, gevestigd aan Lijnbaan 28, eveneens. Het is de no nonsense filosofie, eerlijk zakendoen en vakwerk leveren dat garant staat voor de firma. Volendammer Schilder en zijn merendeels ook uit Volendam afkomstige vakmensen kunnen bogen op jarenlange ervaring.

“Ons bedrijf regelt alles voor de klanten. Wij hebben eigen loodgieters, tegelzetters en elektriciens. Dat betekent dat wij het hele proces van installeren van badkamers en keukens helemaal in eigen hand hebben. Wij kunnen, als de klant het wil, echt alles regelen, compleet ontzorgen dus. Daar komt bij dat onze materialen bestaan uit topmerken in vele prijsklassen.” Badkamers en keukens, voorzien van de nieuwste technieken worden merendeels kant en klaar geplaatst. Maar wie zelf wil klussen is eveneens welkom bij Tokos. Het corona tijdperk heeft geen invloed op de activiteiten, sterker nog het is drukker dan gewoonlijk rond deze tijd. “De mensen zitten vaker thuis en hebben meer tijd om eens na te denken over een nieuwe keuken, tegelwerk of badkamer en dat merken we.” Dat leidt soms tot bijzondere confrontaties merkt Schilder op. “Laatst kwam ik bij een klant waar ik zeventien jaar terug een badkamer had geplaatst. En zo gaat het vaak. Onze klanten hechten aan Volendamse nuchterheid, concurrerende prijzen en weten dat we vakwerk afleveren. Wij beschikken over de laatste trends in materialen, houtlook, natuursteen en sanitair in diverse kleuren.” De klanten bestaan niet enkel uit particulieren, waarvan sommigen uit verre uithoeken van Nederland. Veel bedrijven weten Tokos al jarenlang te vinden.

Op de vraag of Schilder wellicht meer zaken gaat openen, volgt er een resoluut antwoord. “Zeker weten van niet. Ik wil het bewust kleinschalig houden. Dat werkt in mij ogen het beste.” Schilder heeft een speciale band met Heemskerk. “Al jaren sponsoren we de Kabouters van voetbalvereniging ADO’20. Wij zorgen voor het complete tenue van de voetballertjes.” De ondernemer wil nog even inhaken op internet:

“Onze prijzen zijn zeer concurrerend, ook met de huidige internet prijzen kunnen wij heel goed meekomen. Wij maken graag vrijblijvend een complete offerte op maat, gebaseerd op een deskundig advies, met een prijs die staat. Zoals het hoort. De koffie staat klaar!”


www.tokostegelenbadkamers.nl