Logo van Welzijn Broekpolder.
Logo van Welzijn Broekpolder. (Foto: Aangeleverd)

Tuinspeeldag in Broekpolder

HEEMSKERK/BEVERWIJK - Woensdag 10 juni 2020 is het Buitenspeeldag. Op die dag is Nederland normaliter een groot speelparadijs voor kinderen tot en met 12 jaar! Wegens corona wordt dat bemoeilijkt. Daarom hebben Welschap Heemskerk en Welzijn Broekpolder het idee bedacht om een ‘Tuinspeeldag’ te organiseren in zowel Heemskerk als Beverwijk (Broekpolder).

''Wij willen buurtbewoners vragen om een spel te bedenken en dat in de voortuin neer te zetten. Denk bijv. aan spijkerpoepen. Dit wordt door een ouder begeleid. Kinderen lopen langs de tuinen en kunnen deelnemen aan de activiteit'', aldus Welschap Heemskerk en Welzijn Broekpolder.

'Wij willen buurtbewoners vragen om een spel te bedenken'

Per spel (tuin) kunnen kinderen punten scoren via een strippenkaart. De ouder geeft een stempel als kinderen de activiteit hebben gedaan. Ook kunnen bewoners een prijs winnen door de meest originele spel te bedenken.

Bedoeling

Het is de bedoeling dat de buurtbewoners samen met elkaar de Tuinspeeldag organiseren. ''Wij geven alleen de tools die nodig zijn om dit voor elkaar te krijgen, zoals een ‘factsheet’ met alle informatie, een ‘meedoen-poster’ en een strippenkaart.''

Wilt u graag een Tuinspeeldag organiseren met uw straat, wijk of buurt? Dan kunt u alle informatie vinden op www.welschapwelzijn.nl.