Misschien denkt u wel: ‘Binnen mijn vereniging verdient iemand ook wel een lintje.’
Misschien denkt u wel: ‘Binnen mijn vereniging verdient iemand ook wel een lintje.’ (Foto: Aangeleverd)

Geef iemand op voor de lintjesregen 2021!

HEEMSKERK - In april is gewoonlijk de jaarlijkse lintjesregen. Misschien denkt u wel: ‘Binnen mijn vereniging verdient iemand ook wel een lintje.’ Dan is dit het moment om daar eens goed over na te denken voor 2021!

Heemskerk wordt gedragen door verenigingen, stichtingen, organisaties en alle andere manieren waarop inwoners zich verenigen. Daar zijn we trots op. Al die verenigingen kunnen niet zonder vrijwilligers. Het werk dat sommige mensen doen, is zo bijzonder dat u ze misschien op een speciale manier wilt belonen. Een schouderklopje? Een bloemetje? Of, voor de meest bijzondere vrijwilliger: hebt u wel eens aan een koninklijke onderscheiding gedacht? Uw vrijwilliger verdient het!

Wie komt in aanmerking voor een lintje?

Iemand die in aanmerking kan komen voor zo'n koninklijke onderscheiding, moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de samenleving profiteren van het werk van die persoon, is hij/zij een voorbeeld die anderen motiveert en stimuleert én doet hij/zij al gedurende een langere periode intensief bijzonder werk. De jaarlijkse toekenning van de koninklijke onderscheidingen rondom Koningsdag wordt de lintjesregen genoemd. Maar u kunt iemand ook voordragen voor uitreiking op een andere dag.