Morgensterkerk in Heemskerk.
Morgensterkerk in Heemskerk. (Foto: pknheemskerk.nl)

Protestantse Gemeente maakt podcast

HEEMSKERK - Nu afgelopen zondag de advent aangebroken is – de vier weken voor Kerst – is het leuk u te melden dat er vanuit de Protestantse Gemeente Heemskerk (PGH) een podcastserie is gemaakt.

Deze heet ‘Goede verhalen’ en is te vinden op https://goedeverhalen.buzzsprout.com/1485670 . En is tevens via alle gebruikelijke podcast-kanalen vindbaar.

Deze eerste serie heet ‘Verhalen voor de Advent’. Iedere week worden er twee verhalen voorgelezen, op maandag en op donderdag komt er een volgende aflevering online. Vandaag de eerste. Bedoeld voor iedereen, wie maar wil, en met name ook voor gezinnen en kinderen.

Normaal gesproken heeft PGH in de adventstijd verschillende activiteiten. Veel van deze dingen kunnen op dit moment, door de huidige omstandigheden, niet doorgaan.

''Op deze manier willen we toch iets aanbieden wat aan de decembertijd iets extra's toevoegt. Bovendien is deze kleine verhalen-podcast een vorm die niet alleen voor mensen ‘van de kerk' geschikt is, maar voor iedereen'', aldus PGH.


''Namelijk omdat we verhalen uitzoeken die niet per se over de Bijbel of het geloof gaan, maar meer in het algemeen iets positiefs uitstralen, of die ontroerend of grappig zijn.'' Meer info: www.pknheemskerk.nl.