Het kerstpakket met Simon en Ria.
Het kerstpakket met Simon en Ria. Foto: Aangeleverd

Kerstpakketten voor de Hulpdienst

HEEMSKERK - Het is woensdagochtend, tien dagen voor kerstmis. Ik sta in de winkel. Ria en Andre zijn er ook bij. Ik zie ineens dat Ria een grote glimlach krijgen. Ik kan hem goed zien, die glimlach, ondanks het feit dat Ria een mondkapje draagt.

Ook het gezicht van Andre krijgt een vrolijke uitstraling. Ik kijk naar links en zie dat Simon de winkel in gekomen is.

Vrijwilliger

Hij komt uit het magazijn. In zijn hand heeft hij een prachtig kerstpakket. En dit kerstpakket is voor Ria. Nee, ze heeft het niet gekocht. Ze krijgt het van Simon omdat ze vrijwilliger is bij de Algemene Hulpdienst Heemskerk. Simon geeft het pakket met een gul gebaar aan Ria en Andre maakt er meteen een foto van. Dit was het eerste pakket van een serie van 35 pakketten die Simon, je weet wel Simon van de kaas en de noten, beschikbaar heeft gesteld voor de 35 vrijwilligers van de Algemene Hulpdienst Heemskerk.

Het pakket ziet er geweldig uit. Verpakt in doorzicht plastic op een dienblad ligt er een fles wijn, liggen er wat stukken kaas en diverse noten, maar ook een heerlijke rookworst en een pakket ezelkoeken.

Wijn, noten en kaas

De wijn, de noten en de kaas zijn door Simon beschikbaar gesteld. De rookworst niet evenals de ezelkoeken. De rookworst is van een echte slager. Gegeven door Sandro van slagerij de Roode, hoorde ik. En de ezelkoeken komen van Jan. Zelf gebakken door bakker Jan Meijer.

Probleempjes

De Algemene Hulpdienst Heemskerk is een vrijwilligersorganisatie, die graag probeert inwoners van Heemskerk te helpen bij het oplossen van kleine probleempjes. Een tuintje opknappen, even met de auto wegbrengen naar bijvoorbeeld het ziekenhuis, een lamp maken of boodschappen doen.

De 35 pakketten zullen de komende dagen door de vier bestuursleden persoonlijk afgegeven worden bij de vrijwilligers.