Ingezonden brief

Column van Co Backer

Ik wil graag reageren op de column van de heer Co Backer, "Beverwijk een achterstandswijk? Hoe kan het dat wij in Beverwijk alle last hebben van TenneT en Tata en dat er bomen geplant gaan worden in Castricum? Er is langs de randweg van Beverwijk nog flink wat weg zonder een enkele boom……halverwege deze randweg richting Tata staan er wat meer bomen.

Dat geldt ook bij de rotonde, richting Creutzberglaan, daar is nog flink wat plek voor mooie grote bomen, een groene toegangsweg tot Beverwijk en dat stuk is dan zeker mooier ook. En ook langs de randweg als daar flink wat hoge mooie bomen zouden staan zou dat een stuk ‘groener zijn’ en ook goed om alle verkeersstoffen op te nemen. Wij wonen op de Bankenlaan daar worden prachtige nieuwe dure huizen geplaatst en op de Bankenlaan zijn lage ‘heggen’ geplaatst.

Waarom worden niet wat mooiere bomen tussen geplant zoals je bij een laan zou bedenken?

Waarom worden daar niet wat mooiere bomen tussen geplant zoals je bij een laan zou bedenken? En natuurlijk in de nieuwe woonwijk mooie grote hoge bomen plaatsen op de plekken naast parkeerplaatsen ter compensatie. En nog beter ook wat al eerder geopperd is, langs de kustlijn Wijk aan Zee naast de weg tussen de Tata en de zee in. Twee vliegen in 1 klap minder zicht op de ‘lelijke’ hoogovens en meer zuurstofopname door de hoge bomen die hier heel mooi zouden staan. En ook op de Breestraat zijn geen mooie bomen meer te vinden, gemiste kansen denk ik en ik denk dat er in Beverwijk genoeg plaats te vinden is dan de bomen in Castricum te plaatsen, belachelijk.

En ook op de Breestraat zijn geen mooie bomen meer te vinden, gemiste kansen denk ik

Hoop dat er goed over nagedacht wordt voordat dit geld naar Castricum gaat.


Naam bekend bij redactie