Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Leerlingen Kennemer College zetten zich in!

BEVERWIJK - In de aanloop naar kerst hebben leerlingen van het Kennemer College havo-atheneum-gymnasium zich ingezet voor goede doelen. Bij het vak Maatschappelijke Vorming hebben de leerlingen uit de brugklas met veel creativiteit honderden kaarten gemaakt voor ouderen in verzorgingshuizen.

Scholieren bezoeken ouderen in verzorgingstehuizen

De kaarten zijn verdeeld over Huis ter Wijck, St. Agnes, Elsanta, Waterrijck en Lommerlust. Ook is een deel door Buurtgezinnen Beverwijk verspreid. Twee klassen werden door de lockdown gehinderd; de leerlingen uit deze klassen hebben thuis kaarten gemaakt en die zelf verspreid. Organiserend docent Mark Verschoor voelde zich trots: “we zijn erg trots op onze leerlingen, die veel mensen een steuntje in de rug hebben geboden in deze ongebruikelijke kersttijd. Samen komen we hier doorheen!”

Korte film

De leerlingen uit de tweede klassen kregen een korte film te zien over de voedselbank en zamelden met behulp van ouders, familie en vrienden voedsel in voor de voedselbank. De kratten vol levensmiddelen werden vervolgens opgehaald door medewerkers van de voedselbank, om deze te verdelen over mensen die het deze tijd moeite hebben om in hun levensonderhoud te voorzien.

"Dit schooljaar verloopt de maatschappelijke stage anders dan de afgelopen jaren. Toch willen we met de tweede klassen dit jaar aandacht besteden aan maatschappelijke vrijwillige activiteiten”, aldus coördinator Maatschappelijke stage Yvonne Kerkkamp. "We wensen iedereen een heel fijne kerst en een gelukkig en gezond 2021!”