Voer een videogesprek over energiebesparing en ontvang de gratis energiebespaarbox, met zaken als tochtstrips, een spaarlamp en een waterbespaarder.
Voer een videogesprek over energiebesparing en ontvang de gratis energiebespaarbox, met zaken als tochtstrips, een spaarlamp en een waterbespaarder. (Foto: Aangeleverd)

Huis verduurzamen met gratis bespaarbox!

HEEMSKERK - Uit een onderzoek van Vereniging Eigen Huis bleek dat nogal wat huiseigenaren de coronacrisis willen afwachten voor ze hun huis gaan verduurzamen. We vroegen EcoHeemskerk, de Heemskerkse vereniging voor duurzame energie, wat zij adviseren…

“Volgens ons is er geen reden om af te wachten. Het is een bijzondere tijd, we werken vanuit huis en ook in het weekend zoeken we vermaak in en om het huis. Maar is dit ook niet een prima gelegenheid om met kleine maatregelen zoals tochtstrips en LED-lampen, direct geld op uw energierekening te besparen?

Maar vooral is er in Heemskerk nu een mooie kans om eens goed na te denken hoe uw totale energieverbruik te verlagen, dus geld te besparen en comfortabeler te wonen! De gemeente Heemskerk biedt namelijk alle huiseigenaren kosteloos digitaal energiebespaar-advies aan via EcoHeemskerk (of in Beverwijk via de zusterorganisatie EcoBeverwijk). U kunt zich aanmelden via www.ecoheemskerk.nl/videospeedscan. U krijgt dan een uitnodiging en ‘wandelt’ via videobellen met een energiecoach door uw huis. Zo komt u in ongeveer een halfuur te weten hoe en waar u energie kunt besparen en of daar subsidie voor mogelijk is. Ook ontvangt u nu tijdelijk gratis de Bespaarbox.

En er loopt nóg een actie in Heemskerk. Weet u al dat u zonnepanelen wilt aanschaffen of blijkt dat een slimme keuze uit uw digitale energiebespaaradvies? In Heemskerk is de zonnepanelenactie weer een succes! Inmiddels hebben bijna 750 inwoners een offerte op maat aangevraagd. Vakkundige, regionale installateurs bieden nu zonnepanelen aan tegen een zeer gunstige prijs. Het huisbezoek door de installateur is ook aangepast om aan de corona-adviezen van het RIVM te voldoen. www.ecoheemskerk.nl/zonnepanelenactie.”