1,5 meter afstand bij de tennisles, de tennisjeugd van Assumburg houdt zich aan de regels.
1,5 meter afstand bij de tennisles, de tennisjeugd van Assumburg houdt zich aan de regels. (foto: Aangeleverd)

Assumburg is weer aan het tennissen

HEEMSKERK - De afgelopen weken stond voor het bestuur van de tennisverenging HTV Assumburg in Heemskerk in het teken om protocollen op te stellen. De protocollen zijn gemaakt aan de hand van de richtlijnen van de KNLTB, RIVM en de NOC*NSF.

Vervolgens moesten de protocollen nog goedgekeurd worden door de Veiligheidsregio Noord-Holland en Team Sportservice Kennemerland welke in overleg stond met de gemeente Heemskerk.

Onderscheid

Er moest een onderscheid gemaakt worden tussen kinderen tot en met twaalf jaar en die van dertien tot en met achttien jaar; en sporters ouder dan achttien jaar. Deze protocollen kunt u terugvinden op de website van de tennisvereniging. Het bestuur is er erg blij mee dat alles is gelukt en goedgekeurd is dat iedereen weer mag tennissen. Op het tennispark hangen de vlaggen weer uit. “We stonden allemaal te popelen om weer te tennissen. Uiteraard moeten we ons ook houden aan de inmiddels bekende hygiënemaatregelen van het RIVM, dus anderhalve meter afstand en bij klachten thuisblijven.'' Wilt u kind ook eens kennismaken met de tennissport? Dat kan. Iedere woensdagmiddag is er een racketuurtje van 16:30-17:30 uur. Dit wordt verzorgd door tennisschool Claire Lablans. Een proefles is zo geregeld, stuur een mailtje met de naam en leeftijd van uw kind naar: jeugd@htvassumburg.nl.