Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

FYSIOVIEW, Een unieke kijk op fysiotherapie

UITGEEST/BEVERWIJK - Het was stil na 23 maart, de deuren voor niet spoedpatiënten waren dicht. We hebben in de afgelopen periode de patiënten begeleidt via telefoon en videobellen. Oefeningen en advies konden we op deze manier blijven delen.

Oefeningen en advies konden we op deze manier blijven delen

Begin mei mochten we weer open. Niet alleen zijn wij blij onze patiënten weer te zien, zij vinden het fijn om weer door ons geholpen te worden na deze tijd van afwachten. Ook onze oncologie afdeling is weer actief. Begeleiding tijdens het trainen, één op één, en in de cabine met beschermingsmateriaal.

Op tijd komen

Wij vragen de patiënten om: precies op tijd te komen om contact met de vorige patiënt te voorkomen; hun eigen handdoek mee te nemen; bij binnenkomst hun handen te desinfecteren met de spray die daar klaar staat; de aangegeven routing te volgen; wanneer zij zich met een mondkapje veiliger voelen hebben wij die voor hen.

Er wordt nu individueel getraind

De therapeuten dragen de hele dag schorten, mondkapjes en handschoenen en maken na elke patiënt de cabine schoon. Trainingen gaan nu niet meer in groepjes maar er wordt individueel getraind. Op deze manier hopen wij met zijn allen corona tegen te gaan.


, Arendsweg 43A, 1944 JA Beverwijk, tel: 0251-214441/Vrijburglaan 45, 1911 SE Uitgeest, tel: 0251-312193.