De deelnemers aan de wedstrijd.
De deelnemers aan de wedstrijd. (Foto: aangeleverd)

ROC-leerlingen Regio- en Nova College in Finals

ZAANSTREEK - Afgelopen week werd in de WTC Expo te Leeuwarden Skills The Finals gehouden. Skills is een beroepen wedstrijd voor MBO-studenten waarbij de beste kandidaten van alle ROC's uit Nederland bij elkaar kwamen om tegen elkaar te strijden.

Ook vanuit onze regio was een aantal kandidaten afgevaardigd: drie leerlingen van Bouwmensen Kennemerland Zaanstreek-Waterland hielden de eer van de regio hoog. Aan het onderdeel bouwtimmeren deden twee kandidaten mee: Daan Ruig (Regio College) en Branco van Houten (Nova College, Bram de Mare (Regio College). Zij gingen de strijd aan bij het metselen. De winnaars van deze kampioenschappen mogen zich het komende jaar de beste van Nederland noemen.

Bouwmensen Kennemerland Zaanstreek-Waterland leidt al meer dan 35 jaar jongeren én volwassenen op tot vakmensen voor de bouw. Naast timmermannen en metselaars kunnen ook schilders hier hun opleiding volgen. Daarnaast is het mogelijk om (midden-)kader opleidingen te volgen op de locaties in Beverwijk en Zaandam.

Kijk voor meer informatie op www.bouwmensen-kzw.nl of www.ikbouwman.nl

Een van de deelnemers van het Regio College in actie.