Wethouder Rita Noordzij geeft startschot NL Doet stadswandeling

ZAANDAM – In het kader van NL Doet maken op vrijdag 13 maart zo'n 30 vrijwilligers samen met cliënten van De Zorgcirkel een stadswandeling door het centrum van Zaandam. Wethouder Rita Noordzij geeft voor de deur van Zorgcirkel Saenden het startschot waarna de groep vertrekt. De wandeling staat in het teken van diversiteit: cultureel én seksueel. De tocht voert dan ook langs verschillende plekken met een bijzonder verhaal rondom dit thema. Aangekomen op de Dam is het tijd voor een pauze bij de Mail Company, natuurlijk met koffie en gebak.

De stadswandeling voert langs verschillende plekken waar een verhaal over diversiteit over te vertellen is. Het regenboog zebrapad bijvoorbeeld maar ook het monument van Jacob Israël de Haan en Hannie Schaft. De toelichtingen onderweg worden verzorgd door o.a. Eric Schaap van bureau discriminatiezaken en medewerkers en vrijwilligers van De Zaanse Regenboog.

Sinds 2017 heeft Zorgcirkel Saenden De Roze Loper. De Roze Loper is hét certificaat voor woonzorg-, thuiszorg- en welzijnsinstellingen die aandacht besteden aan seksuele en genderdiversiteit bij cliënten, bezoekers en zorgprofessionals. Samen met Stichting De Zaanse Regenboog organiseert het woon-zorgcentrum met regelmaat activiteiten met een roze tintje.

NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De groep vertrekt, na het startschot, rond de klok van 10.00 uur. Zorgcirkel Saenden is gevestigd aan Nova Zembla 2 in Zaandam.