450 turnsters doen mee aan landelijk top-turntoernooi

REGIO - In het weekend van 9 en 10 mei houdt Turncentrum Waterland de halve finales voor het NK turnen dames in De Beuk in Purmerend. Ruim 450 turnsters uit heel Nederland nemen deel in de eerste tot en met derde divisie. Bij de jongste leeftijdscategorieën komen zelfs de allerbeste turnsters van Nederland in actie op de wedstrijdvloer.

Diverse turnsters uit de 1e en 2e divisie van Turncentrum Waterland hebben dit weekend de primeur van een 'thuiswedstrijd' in Purmerend. Deze halve finale dient voor hen als kwalificatie voor het NK turnen dat in juni zal worden gehouden. Daar kunnen zij zich vervolgens weer plaatsen voor Dutch Gymnastics the Finals in Ahoy Rotterdam. Het jaarlijkse hoogtepunt van het turnseizoen.

Voorbereidingen

De wedstrijdcommissie is al enige tijd bezig met de voorbereidingen. Met de inzet van meer dan honderd vrijwilligers en verdere ondersteuning vanuit de middenstand in Purmerend en Beemster kan het toernooi in mei weer op volle toeren draaien. Rodi Media doet als mediapartner verslag van de voorbereidingen en de wedstrijden.

Voor de toeschouwers belooft het opnieuw een mooi spektakel te worden met turnen op het hoogste niveau en de mogelijkheid om de plaatselijke en overige toppers aan te komen moedigen.