De overmacht van Westzaan nadrukkelijk in beeld
De overmacht van Westzaan nadrukkelijk in beeld (Foto: Arno van den Broek)

Roodwitte Leeuwen vieren feest

WESTZAAN - Het is de voetballers van de lokale trots VVV Westzaan gelukt een prijs te scoren. Door de winst op HFC Heemstede kon er een mooi feest losbarsten op het sfeervolle complex aan het Zuideinde in Westzaan.

Verslaggever Arno van den Broek vertelt met plezier hoe hij de prestatie beleefde: "Op papier leek het zo simpel, eerder thuis een ruime winst en j.l. zondag de nummer 3 tegen de degradatie-kandidaat HFC Heemstede om die periodetitel binnen te halen. De jonge Westzaan selectie begon echter heel zenuwachtig tegen een nog veel jongere Heemstede selectie (allemaal tussen de 21 en 24 jaar) dat voor rust makkelijk een 2-0 voorsprong had kunnen afdwingen. Dat deden ze echter niet en na rust had Westzaan ook geluk dat een vermeend Heemstede buitenspeldoelpunt onterecht werd afgekeurd. In de slotfase werd alles op alles gezet om de georganiseerde busreis richting de Zaanstreek wat op te vrolijken met een doelpuntje. Het lukte niet maar ook het 0-0 gelijkspel was voldoende voor de periodetitel en dat werd dan ook terecht uitbundig gevierd.'

Er resten de Westzaners nog zeven wedstrijden in de competitie en daarna dan nog het toetje t.w. de nacompetitie.