De spanning is van de gezichten af te lezen
De spanning is van de gezichten af te lezen (Foto: KK Media)

Korfballeague thriller in Wormer

STREEK - Dat er in de korfbalmaffe Zaanstreek naar uitgekeken werd was duidelijk. Na de eerste ongelijke partij begin dit jaar in het Topsportcentrum De Koog tussen KZ/Thermo4U en GG/IJskoud de Beste was het ook nu in de knusse Groengeelhal stampvol. En nu was er geen sprake van een ongelijke strijd. Beide ploegen verkochten hun huid zo duur als mogelijk. De thuisploeg deed dat net iets gedrevener en kon na afloop dan ook een feest vieren alsof er een kampioenschap gescoord was. De winnende treffer (de 16e namens Groen Geel) viel in de allerlaatste seconde van de wedstrijd.

Door dit verlies zijn de kansen op het zich kwalificeren voor de Play Off serie voor de 'Koogers' verkeken. Op basis van het onderling resultaat is KZ/Thermo4U definitief uitgeschakeld zijn. Er rest alleen nog de taak revanche te nemen op Blauw-Wit in de laatste thuiswedstrijd zaterdag.
.Voor GG/IJskoud de Beste is het bekend wat er volgt na de wedstrijd bij DVO. Op woensdag 1 april wordt de eerste Play-Down gespeeld tegen de verliezend hoofdklassefinalist (uit). Op 7 april wordt dan de tweede gespeeld in Wormer. De eventuele derde wordt gespeeld op 11 april (uit). Wie de tegenstander van Groen Geel wordt, wordt bepaald op 28 maart. Dan wordt de hoofdklassefinale gespeeld bij PKC in Papendrecht. De verliezer daarvan speelt tegen Groen Geel.