Recyclen is een must!
Recyclen is een must! (Stockfoto)

Zaanse kans Recycling Hero 2020

KOOG AAN DE ZAAN - Ekko Vermeulen van Stichting Zaanse Pakhuizen in Koog aan de Zaan is genomineerd voor de titel Recycling Hero 2020. De prijs is een initiatief van de Vereniging Afvalbedrijven en wordt uitgereikt aan helden die zich inzetten voor recycling. Het Nederlandse publiek mag stemmen en kiest uiteindelijk de winnaar. De prijs wordt op 18 maart uitgereikt.

De heldenverkiezing is gekoppeld aan de Global Recycling Day, die ieder jaar op 18 maart wordt gehouden. Het thema van dit jaar is 'Recycling Heroes'. Wereldwijd worden deze dag helden geeƫrd, groot of klein, die zich bezighouden met recycling. De Vereniging Afvalbedrijven, de brancheorganisatie van afvalrecyclers en -verwerkers, heeft ervoor gekozen om individuele Nederlandse helden en burgerinitiatieven die bijdragen aan meer recycling in het zonnetje zetten.

Afvalverwerkingsbedrijf Afvalzorg in Assendelft nomineerde de stichting vanwege de bijzondere manier waarop deze vrijwilligers met recycling bezig zijn. De stichting maakt zich hard maakt voor het behoud van de overgebleven Zaanse pakhuizen voor komende generaties en dat doen zij onder andere door gebouwen en molens compleet te recyclen. Zo worden oude, originele onderdelen gebruikt bij de restauraties.

Van de Stichting Zaanse Pakhuizen in Koog aan de Zaan en van alle andere genomineerden zijn filmpjes gemaakt. Deze zijn te bekijken op www.recyclingheroes.nl. Stemmen kan tot en met maandag 16 maart.