Afbeelding
"Door heel Nederland organiseren we workshops op de #ProfitFirstDag om alle ondernemers te stimuleren winst te maken", vertellen Linda Tuijn en Kirsten Klaver. (Foto: Profit First Dag)

'Winst voor alle ondernemers'

Zaanstad – "Wij willen dat alle ondernemers winst maken", vertellen Linda Tuijn en Kirsten Klaver, beiden Profit First Professional in de Zaanstreek. Rust, Inzicht en Winst. Dat is wat de ruim zeventig boekhouders, accountants en businesscoaches die zijn opgeleid tot Profit First Professional, ondernemers gunnen. Op 20 maart geven ze workshops door heel Nederland en België.

Vrijdag 20 maart derde nationale #Profit First Dag met praktische workshops

"Zo kunnen ondernemers kennismaken met de uit Amerika overgewaaide Profit First-methode." Kirsten en Linda reageerden allebei anders toen zij zelf kennismaakten met Profit First. Terwijl Kirsten gelijk enthousiast was, keek Linda eerst wat sceptisch naar het initiatief:

"Ik ga toch zeker niet vijf of meer bankrekeningen aanmaken om mijn financiën beter te kunnen managen? Daar heb ik alleen maar meer werk aan!".

Financiële zorgen

"Inmiddels weet ik beter", vertelt Linda. Dit is het antwoord op een groot maatschappelijk probleem. Ondernemers managen van nature hun onderneming op basis van hun bankrekening en daarmee kun je enorm onderuit gaan. Te veel entrepreneurs redden het daardoor niet of liggen 's nachts wakker van financiële zorgen.

Eerste echte antwoord

Linda en Kirsten zien Profit First als het 'eerste echte antwoord op dit probleem'.

"Dankzij de Profit First-methode hoeven ondernemers hun boekhouding niet tot in de details te snappen, maar kunnen ze wel sturen op financieel succes. We passen de financiën van de onderneming aan, aan de manier waarop ondernemers van nature werken, door het managen van het banksaldo".

Meer inzicht

Kirsten: "Hierdoor krijgt de ondernemer meer inzicht in zijn of haar financiën en daardoor meer rust, ruimte en uiteindelijk ook resultaat."

Het idee om een nationale Profit First Dag te organiseren ontstond drie jaar geleden om zoveel mogelijk ondernemers op een laagdrempelige manier te helpen grip op cijfers te krijgen.

Het verschil maken

Linda zegt glimlachend: "Wij geloven dat het voor iedere ondernemer haalbaar is om met financieel zelfvertrouwen op zijn/haar eigen authentieke manier te ondernemen. Op deze manier kunnen wij als Profit First professionals verschil maken in ons eigen leven en dat van anderen. Dat is waar wij het voor doen."

Ervaringsgerichte workshops

De workshops zijn praktisch en ervaringsgericht. In de Zaanstreek worden workshops verzorgd door de Profit First Professionals Linda Tuijn en Kirsten Klaver.

Aanmelden voor een van de workshops kan via de website www.ProfitFirstDag.nl.