Afbeelding
Zwemkleding van gerecyclede plastic flessen, duurzamer kan het niet. (Foto: Manon Bruininga)

Zwemkleding van gerecyclede petflessen

Zwemmen in plastic flessen? Het klinkt onmogelijk, maar het nieuwe merk JUJA bewijst dat het kan. Het Nederlandse merk is er in geslaagd om hoogwaardige UV-beschermende kinderzwemkleding te ontwerpen gemaakt van gerecyclede petflessen.

JUJA wil kinderen, op een duurzame manier, optimaal beschermen tegen verbranding door de zon. Oprichter Jan Willem van der Sterre verloor zijn vader aan melanoomkanker en besloot tot de ontwikkeling van de UV-beschermende zwemkleding.

Collectie

JUJA lanceert sportieve en trendy UV-kleding voor kids van 0 tot 16. Denk aan zwempakjes, shorts, shirts, sets en petjes met een maximale en permanente zonbescherming (UPF50+), die zelfs na veelvuldig dragen en wassen intact blijft. De UV-werende kleding is ademend, sneldrogend en licht van gewicht en door de fijne pasvorm en aantrekkelijke kleuren een feest om te dragen. Zo is er voor jongens en meisjes bijvoorbeeld een stoere print met auto's of een vrolijk luipaardmotief. Helemaal passend bij de modetrends van dit moment. Houd je het liever iets rustiger? Kies dan voor een effen kleur of een subtiele streep.

Bekijk de complete collectie op www.jujawear.nl.